SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohum ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu’na seçildi. Altunkaya yeni görevini en iyi şekilde yerine getirebilmek için üzerine düşenleri yapacağını açıkladı.

Ekonomi Bakanlığı’nın, Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğine göre, özel sektörün dış ticaret, uluslararası yatırım, hizmetler, müteahhitlik, lojistik başta olmak üzere tüm dış ekonomik ilişkilerini yürütmek ve iş dünyasının ihracatı artırma ve iş geliştirme çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan DEİK’in ve bu kurula bağlı faaliyet gösteren iş konseylerinin çalışma usul ve esasları düzenlendi. Yönetim Kurulu, biri başkan olmak üzere toplam 35 üyeden oluşacak. Yönetim Kurulu Başkanı, Ekonomi Bakanı tarafından belirlenecek ve görevden alınacak. Yönetim Kurulu 4 yıl görev yapacak.

LİSTEDE KİMLER VAR

Bu arada, 2015 yılında gerçekleştirilecek genel kurul toplantı tarihine kadar görev yapacak Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri arasında, SANKO Holding Onursal Başkanı’nın yanı sıra, şu isimler bulunuyor: “Abdullah Tivnikli, Ahmet Çalık, Ahmet Kocabıyık, Ahmet Nazif Zorlu, Ali Kibar, Ali Koç, Başaran Ulusoy, Berna İlter, Çetin Nuhoğlu, Ebru Özdemir, Ender Yorgancılar, Ferit Şahenk, Fuat Tosyalı, Güler Sabancı, Haluk Dinçer, Hasan Sert, İbrahim Burkay, İbrahim Çağlar, İdil Yiğitbaşı, Latif Aral Aliş, Lucien Arkas, Rifat Hisarcıklıoğlu, Mahsum Altunkaya, Mehmet Büyükekşi, Mithat Yenigün, Murat Ülker, Nail Olpak, Ömer Cihat Vardan, Remzi Gür, Rona Yırcalı, Pınar Eczacıbaşı, Tuncay Özilhan, Vahap Küçük, Zeynep Bodur Okyay." BÜLTEN