İş dünyasının saygın yayın organlarından Ekonomist Dergisi’nin daha önce üç kez gerçekleştirdiği “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırması yenilendi. SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun dördüncü kez birinci olarak açıklandığı Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasında, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu listeye 13. sıradan girdi. Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu ise listede 18. sırada yer aldı.

Ekonomist Dergisi’nde konuya ilişkin yer alan açıklamada, “Anadolu'nun lider iş insanlarını değerlendiren jüri ilk sıraya Gaziantep'in dev şirketi SANKO Holdingin Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nu layık gördü” denildi.

ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLADILAR

Anadolu Kaplanları’nın son yıllardaki yükselişiyle birlikte Anadolu'daki iş insanlarının ekonomik kamuoyundaki etkinliğinin de arttığına dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Ekonomist, bu iş insanları içinde en etkin olanlarını 'Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı’ araştırmasıyla zaman zaman ortaya koyuyor. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında kalan illeri kapsayan bu araştırmanın temel kriterini, seçilmiş olan isimlerin, bulunduktan bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmuş olmaları oluşturuyor. Son altı yılda üç kez düzenlediğimiz söz konusu araştırmayı bu yıl bir kez daha yaptık. Anadolu'nun lider iş insanlarını titizlikle değerlendiren jüri, sonunda isimleri belirledi. Listenin zirvesinde yine Abdulkadir Konukoğlu yer aldı. Gaziantep'in dev şirketi SANKO Holding'in bugünlere gelmesinde büyük payı olan Abdulkadir Konukoğlu, holdingteki başkanlık görevini kardeşi Zeki Konukoğlu’na devretmiş olsa da hala iş dünyasındaki etkinliğini sürdürüyor.” HABER MERKEZİ