Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı buluşmada rozet takdimi yapıldı. Ev sahibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından Fatma Şahin'e baston hediye edildi.

Adana Kent Konseyi tarafından Kent Vizyonu ve Kent Konseyleri Toplantısı düzenlendi. Türkiye Kent Konseyi Birliği, 65 şehrin kent konseyi başkan, genel sekreter ve üyeleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz'ın katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, kent konseylerinin kentlerdeki problemlerin çözümündeki katkısını vurgularken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sorunların çözümü noktasında birlik ve beraberlik olması gerektiğini aktardı.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Necati Binici ise, birlik hakkında kuruluşundan itibaren neler yaptıkları konusunda bilgi verdi ve “ Kent konseyleri, gönüllülük anlayışı ile çalışıyorlar ve çok güze işler yapıyorlar. Daha çok işimiz var” dedi. Binici, her geçen gün büyüyen Birliğin, 2018 planlamasını yaptıklarını söylerken, İçişleri Bakanlığına da çağrıda bulundu ve hala birçok il ve ilçelerde kurulmayan kent konseyleri olduğuna dikkat çekti.

SÖZLÜ SUNUM YAPTI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentte uyguladığı projeler ve gerçekleştirdiği hizmetleri sunu ile katılımcılara anlattı. Adana'da Milliyetçi Belediyecilik anlayışı ile her vatandaşı aziz bilerek çalıştıklarını, Seyhan'ın merkezindeki mahalle ile Tufanbeyli'nin Kayseri sınırındaki köyüne adil hizmet ettiklerini söyledi. Sözlü, "Özellikle kırsalda yerinde kalkınmanın, kırsalda yaşayan vatandaşımızın yerinde kalkınma ile refah toplumuna katılmasını arzuluyoruz. Bunun için de kırsalda kalkınma projelerimiz ile göreve geldiğimizden bu yana kırsalda yaşayan çiftçimizi ve hayvancılıkla uğraşa vatandaşlarımızı destekliyoruz. Kesme çiçek üretiminin yaygınlaştırılması, yumurta tavukçuluğunun geliştirilmesi, çilek fidesi, meyve fidanı projeleri ile arıcı ve keçi-koyun yetiştiricilerine güneş paneli dağıtımıyla, kırsaldaki köylünün refahını yükseltme gayreti içindeyiz" dedi.