Bu güne kadar Gaziantepspor için herkes konuştu, herkes bir şeyler söyledi ama tek konuşmayan Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin oldu. Toplantılar yapıldı, görüşmeler gerçekleşti ama hiç konuşmadı.. Ancak bu sessizliğini gazetemize bozdu ve Gaziantepspor’da yaşanan süreci başından sonuna kadar anlattı..

Hala üye olmadığını ve üyelik yapılmaya başlanırs a toplu halde müracaat edenlerin arasında olmak istediğini söyleyen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, İbrahim Kızıl’ın artık bırakması gerektiğini ve zaten bu konuda yaptıkları son görüşmede ortak karar aldıklarını ifade etti. Önceki gece gazetemizin baskısını durdurup gelişmeyi yayınladığı görüşmede yaşananları anlatan Fatma Şahin “İbrahim Bey görüşme talep etti, görüşmek istiyoruz dedi, randevu talep ettiler bizde buyurun gelin dedik. Bende Bilal beyi çağırdım ve Mehmet ve Mustafa Kızıl ile beraber görüştük. İbrahim Kızıl ile telekonferans şeklinde görüşmemizi tamamladık. Bülbülzade’de akşam saat 10 sıralarında görüştük. Nasıl çözeceğiz dediler, bende hemen böyle yapın, bunun gereğini yapalım dedim, o kararda böyle oldu”dedi.

BAĞIMSIZ KURULUŞLA ANLAŞTIK

Fatma Şahin, gazetemizden Leyla Özekşi Polat ve Meral Kınacılar’a yaşanan gelişmeleri en ince ayrıntısıyla anlattı. İşte Şahin’in söyledikleri:

“Gaziantepsor'un kendi içerisinde bir üst kurul tarafından yönetilme kararını çıkarttık biliyorsunuz. Biz siyasilerin sporla direk şekilde ilgilenmesi şehrin selameti, kurumun selameti açısından doğru değil. O yüzden biz bir üst kurul oluşturduk. Bu üst kurulun içerisinde sanayiciler var, işadamları var, şehrin ileri gelenlerinden oluşan ve birde daha önce Antepsporda görev yapmış arkadaşlar var, işin maiyetini bilen arkadaşlar var, hukuki boyutunu bilen arkadaşlar var. Bunlar bir çalışma yaptı ve dediler ki, biz bir bağımsız kuruluşla anlaşalım, bu kuruluş gelsin gelir gider dengesini çıkarsın. Bu dengeden çıkan sonuç, bu rapordan çıkan sonuç hepimizin kararı olsun. Çünkü bu çok izafi bir iş. O ben verdim diyor, ben aldım diyor, ben almadım diyor. Bu bizim bileceğimiz bir iş değil. Bunun üzerine ekip, bağımsız bir şirketle anlaştı, onları davet ettiler, bu kuruluş yaklaşık 15 günden beri de çalışıyor.

GAZİANTEPSPOR’UN ŞEHİRLE DOKU BAĞINI GÜÇLENDİRMELİYİZ

Başkan Kızıl, artık ben işime gücüme bakacağım, bu konuda devam etme niyetim yok diyor. Ama sonuçta 8 senelikte bir emeği var. Hakikaten de tek başına verilmiş bir mücadele var. Ha, şehirle bir doku uyuşmazlığı oldu. Kendi başına da bir mücadeleyi verdi. Ama şimdi gelinen noktada biz, şehirle doku bağını güçlendirip o kan bağını güçlendirip şehrin kulübüne çok daha güçlü sahip çıkacağı bir altyapıyı oluşturmamız lazım. Şimdi gelir-gider dengesinin raporu bu kuruluştan gelecek.

HERKES İŞİNİ YAPACAK

Sergen'in gelmesiyle ben seyircide korkunç bir moral ve motivasyon gördüm. Futbolcularda da aynı şeyi gördüm. Bu da iyi bir şey. Bunun üzerine çok acil ödenmesi gereken acil mali desteklerle ilgili valimizin başkanlığında bir heyet oluştu, hemen acil yapılacak işleri o heyet kendi içinde çalıştı, dolayısıyla şehir takımına sahip çıkmak istiyor. Bizde bu konuda hakemlik ve elçilik yapıyoruz. Bize düşen kısım o şu anda. Çünkü sistem kendi içinde çalışmaya başladı ve herkes işini yapacak. Vekil vekilliğini, bakan bakanlığını, başkan başkanlığını yapacak. Bizim işimiz değil ama şu geçiş sürecinde biz bu süreçte onların sağ salim yol almasını sağlamak için, elçilik yapmaya çalışıyoruz.

KONGREYE GİDİLECEK

Ben Kızıl ailesine de teşekkür ediyorum, hem verdiği emekten dolayı, hem bugünkü geldiği noktadaki bakış açısından dolayı. Verdiğimiz karar şudur, bağımsız kuruluştan gelen karar hepimizin kararıdır, oradan çıkan neyse, gelir gider dengesinde kime ne verilecekse bu kararın altına herkes imza atacak ve bunun üzerine kongreye gidilecek. Kongre tarihi alınacak. Başkanla telefonla görüştük, kongre tarihini yeni başkan Bilal beyin alması yönünde. Bilal Bey'in başkanlığı için biliyorsunuz, genel bir kanaat oluştu. Bilal Bey içeriyi de biliyor ve o şu anda kendi yönetimine çalışıyor.

KIZILLAR DEVAM ETMEYECEK

Kızıllar zaten biz devam etme niyetinde değiliz diyorlar. Ön bir şart yok. Buradan çıkan raporun sonucu herkesin kabulü. Ne çıkarsa, o karar Kızılların da kararı olacak, üst kurulunda kararı olacak. Onlarda genel kurula gitme kararı alacaklar, bugünde yarında açıklayacaklar. Süreci takip ediyoruz. Şehrin kulübünü sahiplenmesi, takımını sahiplenmesi noktasında geniş bir yönetim anlayışı, üyeliğin açıldığı, ben Antepspor'un üyesiyim diyen insanların çoğaldığı, futbolcusunun, hocasının şehirle bütünleştiği, kulübün şehirle bütünleştiği bir yeni döneme giriyoruz.

BEN ELÇİLİK YAPIYORUM

Kızıllar'ın bırakmasında ikili ilişkilerin önemi büyük. Şu ana kadar verilen emeği de çok önemsiyorum. Bundan sonra sürecin yönetilmesi bakımından da çok önemsiyorum. Benim şahsi bir şeyim değil. Uyguladığımız yol ve yöntem bizi buraya getirdi. Üst kuruldaki arkadaşların ağırlığı, işe sahiplenmesi hemen hızlı bir şekilde çözüm üretmesi, şehrin ileri gelenlerinin hemen bu konuda bir tedbir alalım gayreti buraya getirdi. Sonuçta benim tek başıma yaptığım bir iş değildi. Ama ben takıldığı noktada elçilik yapıyorum. Süreç kendi içinde yönetilmeye başlandığı zamanda bu benim işim değil, ben kendi işimi yaparım. 10 gün içinde karar çıkacak. Bu iş güven meselesi, karşılıklı güven meselesi. Bu işi şehir sahiplendi.

GÜÇLÜ BİR YÖNETİM OLUŞTU

Birinci ligde bir şehiriz. 100 bin çalışanı olan organize sanayi bölgeleri olan ve çok büyük hedefleri olan ve dünya kentleri olma noktasında ideali olan bir şehrin kulübünün de birinci ligde ve ilklerde olması lazım. Bu vizyonumuz. Dolayısıyla burada kişilerin uhdesine bırakılacak bir iş değil. Herkesin bur noktaya odaklanması lazım. Ben onlara teşekkür ediyorum bu süreci iyi yönettiler ve şu anda olumlu noktaya gelindi.Yönetimde kim var kim var benim hiçbir bilgim yok. Mesele bizim başkana söylediğimiz bütün şehri temsil etsin, herkes kendinden birini bulsun. Ve güçlü bir yönetim oluşsun şeklinde.

BAĞIMSIZ KURULUŞUN KARARINA SAYGILIYIZ

Uluslararası kredibilitesi olan akreditasyonu olan kuruluşlar. Dünyada 3-4 tane var. En çok mali denetim yapıyor. Ne çıkarsa bahtımıza, ne çıkarsa kabulümüz, geri dönüşümüz yok. Kuruldan çıkan karar hepimizin kararı. O benim senin kuruluşum değil, uluslararası tarafsız bağımsız ve uluslararası karşılığı olan bir kuruluş.

BÜLBÜLZADE’DE GÖRÜŞTÜK

İbrahim Bey görüşme talep etti, görüşmek istiyoruz dedi, randevu talep ettiler bizde buyurun gelin dedik. Bende Bilal beyi çağırdım, Mehmet ve Mustafa Kızıl ile beraber görüştük. İbrahim Kızıl ile telekonferans şeklinde görüşmemizi tamamladık. Bülbülzade’de akşam saat 10 sıralarında görüştük. Nasıl çözeceğiz dediler, bende hemen böyle yapın, bunun gereğini yapalım dedim, o kararda böyle oldu. Geldiğimiz aşama bu. Karşılıklı güvenle çalışıyoruz. Çok açık toplumuz, sizlerde çok yakından takip ediyorsunuz. Herkes herşeyi çok yakından, net görüyor. Bizim amacımız sağlıklı bir şekilde yönetim, sağlıklı bir yönetime devredip tamamen kendi işimizi yapmak. Bu bizim işimiz değil.

ÜYE DEĞİLİM

Fatma Şahin olarak Gaziantepspor'a üye değilim. Üyelik açılırsa olacağız. Bana daha önce seni üye yapalım dediler ama ben tek başıma üye olduğum zaman olmaz hep beraber olalım dedim. Bütün şehir üye olsunki ben de olayım. Kampanyada herkes üye olacak.