Taşdoğan: Meydanlara çalışmayı bıraksınlar

Atay: Kongre kararı isabetli oldu

Kanbur: MHP küçük bir dernek haline dönüştürüldü

Yargının tüzük kurultayı için karar aldığı, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de başkanlık seçiminin birlikte yapılması yönünde açıklama yapması partililere nefes aldırdı.

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, "Partililer çok ciddi meseleler varken bunları konuşmaktan bıkmıştı, sıkılmıştı, bu kararla rahatladılar, nefes aldılar" derken, Av. Sermet Atay, "Bu işin yargıya uzanması, tomalarla, polislerle poz verilmesi, olayın provoke edilmesi hoş değildi. Bunlar partiye zarar veriyordu. Kongre kararı alınması isabetli oldu" yorumunda bulundu. Av. Ülkü Kanbur ise, kongre kararının sadece MHP'nin tabanı için değil, tüm Türkiye için bir umut olduğunu belirterek, "Türk insanı kendisini yöneten iktidarı haketmediği gibi, mevcut muhalefeti de haketmemektedir. MHP adeta bir derneğe dönüştürüldü" dedi.

TAŞDOĞAN:KONGRENİN ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇTİ

Gaziantep'ten 15 kurultay delegesinin oy kullanacağını belirten Taşdoğan, "Memleketin bu kadar meselesi varken, daha da kongremizi yapmamızın üzerinden 1 yıl geçmişken, birilerinin zorlamalarıyla, birilerinin operasyonlarıyla MHP kongre yapmaz. Şartlar uygun olduğu için Genel Başkanımız kongre yapma kararı aldı" dedi. 'Zaten biz başından beri kongre yapmayız demiyoruz sadece olağanüstü kongrenin geleneklerimize uygun olmadığını söylüyoruz' diyen Taşdoğan, "Normalde MHP tarihinde iki defa olağanüstü kurultay yapılmış. Biri MÇP olan isminin MHP olarak değiştirilmesi için, biri de rahmetli Başbuğ Türkeş öldüğünde yapılmıştı" diye konuştu. Adaylara da seslenen Taşdoğan, "Meydanlara çalışmayı bıraksınlar hazırlıklarını yapsınlar. Adaylık yeterliliğini kendilerinde görenler buyursun aday olsunlar. Genel merkezin aldığı kararın arkasındayız" dedi.

ATAY:İSABETLİ OLDU

Av. Sermet Atay, kongre kararını değerlendirerek, "Bu işin yargıya uzanması, tomalarla, polislerle poz verilmesi, olayın provoke edilmesi hoş değildi. Bunlar partiye zarar veriyordu. Kongre kararı alınması isabetli oldu" dedi. Mahkeme kararının beklendiğini ve yargı kararından sonra Genel merkezin kendine yakışanı yaptığını söyleyen Atay, "Sayın Bahçeli, tüzük kongresi değil, yorulmayın boşuna, uzutmayalım ikisini beraber yapalım dedi. Bu işin yargıya uzanması, tomalarla, polislerle poz verilmesi, olayın provoke edilmesi hoş olmadı. Bunlar partiye zarar veriyordu. Kongre kararı alınması isabetli oldu. Bundan sonra herkes eteğindeki taşı döker, ülkücü delege uygun olanı, hayırlı olanı yapar, herkeste kongre kararına saygılı olmak zorunda kalır. Meydanlarda genel başkanın aleyhine, onu incitecek, yıpratacak, ahlak sınırlarını aşan yorumlarda bulunmak bu partinin geleneğinde yok. Genel başkan aleyhine sosyal medyadan incitici, kırıcı, yorumlar yapmak ülküce camiaya yakışmaz. En azından bu tür spekülasyonların önüne geçilmiş olacak. İnşallah partimiz içinde memleketimiz içinde hayırlı olur" diye konuştu.

KANBUR:MHP KÜÇÜK BİR DERNEĞE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Av. Ülkü Kanbur ise, kongre kararının sadece MHP'nin tabanı için değil, tüm Türkiye için bir umut olduğunu söyledi. Kanbur, "Türk insanı kendisini yöneten iktidarı haketmediği gibi, mevcut muhalefeti de haketmemektedir. Son 19 yıldır MHP küçük bir dernek haline dönüştürüldü. Kitleleri peşinden sürükleyen bir siyasi parti değil, dernek haline dönüştürüldü. Kongre sonrasında tüm Türkiye'yi kucaklayan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilkeleri ve ülkülerini sonsuza dek yaşatacak, iktidarın tek adayı olan bir Türkiye partisi oluşumu içerisine girileceğine inanıyorum" diye konuştu. Meral KINACILAR