Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ve beraberindeki generaller, Türkiye-Suriye sınırına sıfır noktadaki IŞİD’in geçiş güzergahında bulunan bölgede incelemelerde bulundu.

Tümgeneral Osman Erbaş beraberinde Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ile yüksek rütbeli subaylar ile birlikte Kilis’in Suriye sınırında incelemelerde bulundu. Sınır karakollarında denetimlerde bulunan Tümgeneral Osman Erbaş ve beraberindeki heyet, IŞİD’in geçiş güzergahını kapatmak için 23 kilometrelik duvar örülen yerlerde incelemelerde bulundu. 20 araçlık konvoy ile geniş güvenlik önlemleri altında Türkiye-Suriye sınırında incelemelerde bulunarak askeri yetkililerden bilgi aldı.

DUVARLAR ÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Kilis’in Elbeyli ilçesinden başlayarak Kilis’in Seve köyüne kadar olan 23 kilometrelik bölümde duvar örme işlemi sürerken, duvarların 2 metre genişliğinde, 3 metre uzunluğunda ve 7 ton ağırlığındaki duvarların döküm işlemleri tamamlanarak Türkiye-Suriye sınırına monte edilmesine başlandı. Kısa süre içerisinde duvar örme işlemlerinin sona ereceği bildirildi. Duvar örülen yerlerin IŞİD’ın kontrolünde bulanan bölgeler olduğu öğrenilirken, sınır hattında güvenlik önlemleri de attırıldı. İHA