GAZİANTEP’te kömür kovasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 60 yaşındaki Arif Altıntaş ve eşi 55 yaşındaki Güllü Altıntaş yaşamını yitirdi.

Olay, sabah saatlerinde Perilikaya Mahallesi’nde meydana geldi. 37 yıllık evli olan Arif ve Güllü Altıntaş çifti, banyoyu ısıtmak için kömür kovasını banyoya koydu. Kömür kovasından sızan karbonmonoksit gazını fark edemeyen çift, zehirlenerek hayatını kaybetti.

Altıntaş çiftinden haber alamayan yakınları, evden yanıt alamayınca durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve gelen ve çilingir yardımıyla kapıyı açarak içeri giren polis, yaşlı çifti banyoda hareketsiz buldu. Sağlık ekipleri yaptığı kontrolde öldüğünü belirlediği Altıntaş çiftinin cesetleri, yapılan inceleme sonrası Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Altıntaş çiftinin cenazeleri, otopsilerinin ardından ölüm haberini alan yakınlarına teslim edildi. Arif ve Güllü Altıntaş'ın akrabası Süleyman Kandemir, çiftin kömür kovasını banyoda yaktığını ve sızan gazdan zehirlendiğini söyledi. Çiftin yeğeni Ahmet Altıntaş ise çilingir yardımıyla içeri girdiklerinde amcası ile yengesini hareketsiz bulduklarını ifade etti.