Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, Halfeti ve Bireçik'in Gaziantep'e bağlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu yönde bir talepte bulundu. Bunun üzerine komşu ilde büyük hareketlenme başladı.fatmasahin.jpgSosyal medyada büyük tepki gören bu teşebbüs, Ajansurfa tarafından şöyle dile getirildi:Adamlar kafaya koymuş! Ciddi ciddi 2 ilçe gidiyor...
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Birecik ve Halfeti ziyaretinin ardından her 2 ilçenin Gaziantep’e bağlanacağı yönündeki iddiaların boş olmadığı anlaşıldı. İlk somut adımı Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin attı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu yönde bir talepte bulundu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Birecik ve Halfeti’ye yaptığı ziyaretlerin ardından, bu iki ilçeyi projelerde değerlendireceği ve Gaziantep’e mal edeceği gündeme gelirken, vatandaşlar bu iki ilçenin elden gideceği konusundaki tereddütlerini dile getirmişlerdi.
Yaşanan durumla ilgili olarak dün Ajans Urfa'nın gündeme taşıdığı 'Birecik ve Halfeti elden gidiyor mu?' haberinin yankıları sürerken, Birecik Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Saadettin Bilgin, Cumhurbaşkanlığına yazdığı yazıda Birecik ve Halfeti ilçelerinin Gaziantep'e bağlanmasını talep etti.
İki ilçenin konum olarak Gaziantep'e daha yakın olduğunu ifade eden Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Birecik ve Halfeti'nin Şanlıurfa'dan alınıp Gaziantep'e verilmesi konusunda çalışma yapılmasını talep etti.
İşte Bilgin'in Cumhurbaşkanına gönderdiği o yazı:
"Sayın, Recep Tayyip ERDOĞAN Sayın Cumhurbaşkanım, Şanlıurfa İli Birecik ve Halfeti ilçeleri bulundukları konum ve yakınlık itibariyle Gaziantep iline daha yakın mesafededir. Şanlıurfa' ya ortalama 85 km iken uzaklık Gaziantep'e 55 km mesafededir. Zaten yıllardır Birecik ve Halfeti halkı, bütün alış veriş gibi ihtiyaçlarını Gaziantep'ten almaktadır. Sadece resmi işlemler için Şanlıurfa'ya gidip gelmektedirler. Araştırma yapılırsa, Birecik ve Halfeti'de yaşayan insanların birçoğu Gaziantep'te, ev ve işyeri sahibidir. Yatırımlarını bile Şanlıurfa'ya yapmamaktadır, önemli konulardan olan sağlık sorunlarında bile, hemen Gaziantep İli Hastaneleri tercih edilmektedir. Şanlıurfa'ya giden hastaların çoğu mesafeden dolayı maalesef yolda ölmektedir. Birecik ve Halfeti İlçeleri Gaziantep'e bağlanırsa bu ilçeler, başta turizm, istihdam, sağlık ve diğer bütün imkanlardan fazlasıyla yararlanmış olacaktır. Çünkü yakın mesafe olmasından dolayı insanların gidiş gelişine, her türlü ihtiyaçlarına cevap vermiş olacaktır. Birecik ve Halfeti'li bir vatandaş resmi bir evrak için, 85 km yol çekeceğine 55 km yakınına gitmek daha kolay olacaktır. Hem Gaziantep'in bunda faydası olacak hem de Birecik ve Halfeti ilçelerinin burada faydası çok büyük olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanım, Şanlıurfa ili'ne bağlı olan Birecik ve Halfeti İlçelerinin Şanlıurfa ilinden alınarak Gaziantep ili'ne bağlanması konusunda gereken çalışmanın yapılmasını saygılarımla arz ederim. Saygılarımla Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönelim Kurulu Başkanı Sadettin BİLGİN"