Eğe İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde İzmir’de toplanan Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu gündemi değerlendirdi. Şahin Batallı Başkanlığından toplanan sektör kurulu toplantısına 6 ayrı ihracatçı birlikleri başkan ve temsilcileri de katılarak sektörün sorunlarını masaya yatırdılar. Batallı, komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde olumsuz olayların yaşandığına dikkat çekti.

Son dönemlerde tarım alanında yaşanan sıkıntıların hububat ve bakliyat sektörünü olumsuz etkilediğini ifade eden Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı konuyla ilgili önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak bakliyat konusunda ülkemizin önümüzdeki süreçlerde sıkıntı yaşayabileceğini ifade etti.

KAOS SÜRÜYOR

Batallı “İhracatçılarımızın ihracat gerçekleştirdikleri ülkeleri yakından takip etmesini ve bu ülkelerde meydana gelen olayları iyi irdelemesini istiyoruz. Özellikle son dönemlerde Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylar ihracatçılarımızı yakından ilgilendirmektedir. Irak hızla kaos ortamına sürüklenmektedir. Hükümetimizin aldığı önlemlere paralel olarak ihracatçılarımızın da bu tür sorunlu ülkelerde daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzde gerçekleştirmek için belirlediğimiz 2023 hedefleriyle ilgili olarak çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Dileğimiz komşu ülkelerde yaşanan sıkıntıların bir an önce çözümlenmesi ve bu sorunlardan ülkemizin ve ihracatçılarımızın zarar görmemesidir.” dedi. BÜLTEN