Altunkaya, “Hedef pazarlarımızdan önemli dönüşler almaya başladık. Güneydoğulu ihracatçılar olarak dünya pazarlarının etkin aktörleri arasına girmeyi başardık” dedi.

Afrika’dan Asya ve Okyanusya ülkelerine, Avrupa’dan Ortadoğu’ya ve Amerika ülkelerine toplamda 151 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Altunkaya, “Gaziantep’te ve Bölgemizde ihracat kültürü gelişti ve yerleşti. Son yıllarda komşu ülkelerde yaşanan sorunlar elbette bu ülkelerle ihracatımızı etkilerken bizlerin yeni pazar arayışına yönelmemizi sağladı. Yaşadığımız krizlerin fırsata çevrilmesi anlamını da taşıyan yeni pazarlardan olumlu dönüşler almaya ve dünyanın dört bir yanına ihracat yapmaya başladık" diye konuştu.

UN MAKARNA ÇOK TÜKETİLİYOR

Altunkaya, Un, makarna, yağ ve bakliyat ürünleri beslenmede büyük önem teşkil ettiğini vurgulayarak, "Çokça tüketilen ürünlerin başında gelmektedir. Bu nedenle biz ihracatçılar, bu ürünlerin en kalitesini üretip ihracatını yapıyoruz. Her geçen gün Türkiye menşeli ürünlere duyulan güven artmaktadır. Kaliteden ödün vermeyen üreticilerimiz insanların güvenini kazanmayı başardı. Şimdi yeni pazarlara ağırlık vererek ihracat verilerini artırmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Kalite ve güvenle birlikte ihracat verilerinin de artacağına inanıyorum.” HABER MERKEZİ