23 Nisan etkinlikleri kapsamında Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın makamına 8. sınıf öğrencisi Beyzanur Arslan oturdu. Arslan, ‘vali’ olursa ilk yapacağı işin sınavların kaldırmak olacağını, okulların sosyal ve kültürel yönden gelişmesi için çalışmalar yapmak istediğini belirtti. Vali Arslan telefon ile belediye başkanını arayarak isteklerini bildirdi.

ATA KAPIDA KARŞILADI

Vali Ata kapıda öğrencileri ve öğretmenleri karşıladı. Daha sonra Ata makamını Arslan’a bıraktı. Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencisi olan Beyzanur Arslan, Vali Erdal Ata’yla sohbet etti. Arslan, ‘vali’ olursa ilk yapacağı işin sınavların kaldırmak olacağını, okulların sosyal ve kültürel yönden gelişmesi için çalışmalar yapmak istediğini belirtti. Vali Arslan telefon ile belediye başkanını arayarak isteklerini bildirdi. Ayrıca Libya ve Yemenli çocuklar Vali Erdal Ata’yı ziyaret ederek ülkelerinden getirdikleri hediyeleri verdiler. Vali Ata da çocuklara hediye vererek 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramlarını kutladı.

ŞAHİN KOLTUĞUNU BIRAKTI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin koltuğunu çocuklara bıraktı. Çocukları kapıda karşılayan Şahin makamını Kaşıbeyaz İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Zeynep Ece Yeşilmen’e ve Hasan Taş’a bıraktı.Çocuklarla sohbet eden Şahin, Zeynep Ece Yeşilmen’e belediye başkanı olursa neler yapacağı konusunda soru sordu. Yeşilmen ise belediye başkanı olursa engellilerin rahat etmeleri konusunda ve çevre konusunda çalışma yapmak istediğini belirtti.

ENGELSİZ ULAŞIM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıyken engelliler konusunda çalışma yaptıklarını ifade eden Şahin, “Engelliler benim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı alanında ve sosyal devlette üzerinde yıllarca çalıştığım bir konudur. Biz engellinin evden çıkmasını sağladık. Eğitilmesini sağladık. Sağlıktan, fırsat eşitliğine, pozitif ayrımcılıktan bir çok konu üzerine çalışma yaptık. Şimdi istihdamı ile ilgili çalışıyoruz. Devlet memuru olma, girişimci olma, özel sektörde engellimizin işe girmesini sağlıyoruz. Ama engellinin erişilebilirliği engelli evden çıktığı zaman tek başına toplu taşımada toplu alanda açık alanda engelsiz bir bireyle her türlü imkana ulaşması gerekiyor. Bize bu konuda yerel yöneticilere çok iş düşüyor. Biz bu yasayı çıkardık. Yasaya göre biz vali yardımcısı başkanlığını da yapıyoruz. Yapmak zorundayız. Yapmayanlara artık ceza sistemi başlıyor. Eğer biz bunu yapmazsak bu komisyon içinde engelli sivil toplumunda olduğu komisyon bize ceza yazacak. Bu bizim masamızdaki en önemli konulardan bir tanesidir” dedi.

YENİ MÜDÜR TALİMAT VERDİ

23 Nisan Etkinlikleri kapsamında, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna 4. Sınıf öğrencisi Ceren Kömürcü oturdu. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü tarafından 23 Nisan etkinlikleri kapsamında kabul edilen Yeditepe İlköğretim Okulu öğrencilerinden 4 C sınıfı öğrencisi Ceren Kömürcü, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin makam koltuğuna oturarak kısa süreliğine de olsa sembolik olarak Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan 4. Sınıf öğrencisi Ceren Kınacı, okulunun ihtiyaçlarının giderilmesini isteyerek, basın mensuplarına çay ısmarladı. Müdür Yardımcılığı koltuğuna ise Nuriye Zekeriya Kına Ortaokulu 5 F sınıfı öğrencilerinden Muhammet Ali Kaya oturdu.

TEMSİLİ BAŞKAN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlileri çerçevesinde Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun koltuğuna temsili olarak Fadıloğlu İlköğretim ve Şahinbey Çocuk Yuvasından bir öğrenci oturdu. Şehitkamil Belediyesi’ndeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ziyaretine Fadıloğlu İlköğretim Okulu Öğrencisi Yunus Taha Aktürk, Hatice Büyükbeşe İlköğretim Okulu öğrencisi Cahit Doğan katıldı. Öğrencilere Okul Müdür Yardımcısı Hüdayi Kaya ile Yunus Taha Aktürk’ün velisi Derya Aktürk eşlik etti.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Temsili olarak Şehitkamil Belediye Başkanlığına oturan Yunus Taha Aktürk ve Cahit Doğan Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl Gaziantep’te düzenleniyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Şehitkamil Belediyesinin çocukların her zaman yanında olduğunu söyleyen Aktürk desteklerinden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür etti. Daha sonra koltuğu tekrardan devir alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, okul müdür yardımcısı ve öğrencilere günün anısı olarak çeşitli hediyeler takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

GELECEĞİN BAŞKANLARI TALİMAT VERDİ

Şahinbey Belediye Başkan Vekili Cuma Güzel, belediye başkanlığı koltuğunu, geleceğin başkanları olan Gülay Köş ve Mustafa Derde’ye devretti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Şahinbey Belediye Başkanlığı koltuğuna İMKB İlkokulu öğrencisi Gülay Köş ve Nuriye Zekeriya Kına İlkokulu öğrencisi Mustafa Derde oturdu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun il dışında olması nedeni ile koltuğunu öğrencilere devreden Başkan Vekili Cuma Güzel, öğrencilere tek tek belediye başkanı olarak ne yapmak istediklerini sordu. Öğrenciler ise, Zabıta Müdürü ve Park Bahçeler Müdürü’ne kaldırım işgallerinin kontrol edilmesi ve yeni park alanlarının belirlenerek, park yapılması noktasında telsizle talimat verdi. Yapılan açıklamaların ardından Başkan Vekili Güzel, misafirlerine çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Köş, daha sonra belediye hizmet binasını gezerek, müdürlükleri denetledi.

BİR GÜNLÜĞÜNE İL JANDARMA KOMUTANI OLDU

3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adnan Arslan, koltuğunu bir günlüğüne çocuklara devir etti. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Gaziantep Dr. Nilüfer Mustafa Özyurt Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Gaziantep İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Öğrencilerden Yusuf Taha Kubat İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Adnan Arslan’ın makamına oturdu ve bir günlüğüne İl Jandarma Komutanı oldu. Yusuf Taha, bir günlüğüne İl Jandarma Komutanı olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duydu. Ziyarete katılan öğretmen ve diğer öğrenciler de gösterilen ilgiden dolayı Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına teşekkür etti. HABER MERKEZİ