23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamlar çocuklara bırakıldı. İlçe Belediye Başkanları'nın bu yıl dahil edilmediği törenlerde Vali Yerlikaya makamını Mustafa Necati Ortaokulu öğrencisi Samet Pişkin'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise koltuğunu Mehmetçik Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Umay Kevser Kereci'ye bıraktı.

MİLLİ EĞİTİMDEN BİLGİ ALDI

Valilik Makamına oturan Mustafa Necati Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Pişkin, Valilik makam koltuğuna oturduktan sonra telefonla aradığı Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete'den eğitim çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Makamını kısa süreliğine devrettiği Pişkin ve diğer çocukların bayramını kutlayan Vali Ali Yerlikaya, kentte 593 bin öğrencinin bulunduğunu ve bunların 56 bininin Suriyeli öğrencilerden oluştuğunu söyledi.

PARK İSTEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise koltuğunu Mehmetçik Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Umay Kevser Kereci'ye bıraktı. Sınav öncesi çocuklara özel ders verilmesini isteyen Kereci, köprülü kavşak, sosyal tesis, konut alanları ve parkların yapılmasını talep etti. Kereci, tüm dünyada barışın hüküm sürmesi temennisinde bulundu. Çocukların ölmediği bir dünya dileyen Kereci, "Savaşlarda en çok çocuklar zarar görür. Çocukların ölmediği ve acı çekmediği bir dünya diliyorum. Türkiye'yi Türkiye yapan birlik ve beraberliğimizin hiç bozulmamasını ümit ediyorum. Belediye başkanı olarak çocukların için daha yaşanabilir bir dünya istiyorum" diye konuştu. HABER MERKEZİ