Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü koltuğu için inanılmaz bir yarış sergileniyor. İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’ın görevden alınacağına kesin gözle bakan bazı çevreler ile AK Parti’nin etkili isimlerinin, ayrı kişiler üzerinde etkili olmaya çalıştıkları öğrenildi.

ŞİRAN GÖREVDEN ALINIYOR GİBİ

Edinilen bilgiye göre il Müdürü Ömer Faruk Şiran’ın görevden alınmasına kesin gözle bakılıyor. Atandığı günden bu yana, özellikle AK Parti’de etkili isimlerle birlikte olan, seçim çalışmalarına katıldığı belirtilen, hatta milletvekili aday adaylığı için hazırlık yapan ama sonradan vazgeçen Ömer Faruk Şiran’ın, AK Partili bürokratlar tarafından görevden alınmak istenmesi kafa karıştırdı. Şiran’ın neden görevden alındığı yolundaki söylentilere net bir yanıt alınamadı. Ama kesin olarak görevden alınacağını belirten siyasi çevreler, yerine gelecek isim konusunda henüz bir karara varılamadığını ifade ettiler.

AK PARTİ’DE AYRI İSİMLER

Yapılan iddialara göre, AK Parti’de milletvekilleri ve belediye başkanları dahil. İl yönetiminin farklı isimler üzerinde durduğu belirtiliyor. Bir süre önce ataması yapılan İstanbul Silivri il spor müdürü Sinan Büyükparmaksız’ın gelmesini engelleyen AK Prti il teşkilatının, başka bir isim üzerinde durduğu öğrenildi.

FATMA ŞAHİN DE İLGİLENİYOR

AK Partiye yakın çevreler, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’inde ilgilendiğini ileri sürdü. Büyükşehir’de spor bölümü yetkilisi Fikret Çubukçu’nun niyetinin olduğu iddialarına karşın, Fatma Şahin’in kafasında başka isimler olduğu belirtiliyor.

BÜLBÜLZADE DE HAREKETTE

Bülbülzade Eitim ve Sağlık Vakfı’nın da il müdürlüğü için isim önerdiğini söyleyen yakın çevreler “şimdi işler iyice karıştı. Çünkü bazı milletvekilleri farklı isimler üzerinde duruyor”diye konuştular. Aynı çevreler Bülbülzade’nin getirilmesi istenilen isme, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül’ün destek verdiğini ileri sürüyorlar.

ÖKKEŞ DEMİR İDDİASI

Bu arada Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığını yapan Ökkeş Demir’in de il müdürlüğü için adının geçtiği öğrenildi. İslahiyeli olduğu için Gaziantep AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın desteklediği ileri sürülen Ökkeş Demir’in şansının kuvvetli olduğu ileri sürülüyor.

NURETTİN ÖZYÜREK İSMİ DE GEÇİYOR

Bu arada şehrimizde uzun yıllar spor dünyasının içinde olan eski atletlerden Nurettin Özyürek’in de il müdürlüğü için adının geçtiği öğrenildi. Şu anda Şölen Atletizm takımının sorumlusu olan Nurettin Özyürek’in AK Parti’de bazı çevrelerce üzerinde durulduğu ifade edildi.