Türkiye'de pek yaygın olmasa da mısır taneleri dünya yemeklerinde çok sık kullanılır. Mısır, çok lezzetli olmasıyla birlikte aynı zamanda yüksek lif ve birçok vitamin içerir. Zaten bu yüzden mısırın faydaları neler diye sorulduğunda tek bir cevap vermek imkansız

Mısır sindirim sistemine iyi gelir

Mısırın faydaları içinde en belirgini sahip olduğu yüksek lif içeriğinin vücutta kolesterol emilimine yardımcı olmasıdır. Buna bağlı olarak bağırsak sorunlarına engel olabilir. Üstelik dışkılamayı kolaylaştırduğı için kilo vermeyi kolay hale getiren mısır, aynı zamanda hemoroid ve kolon kanserini önlemeye de yardımcı olur.

Mısır, güçlü bir bağ dokusu sağlar

Mısır bağ dokusunu güçlendiren mineraller ve manganez içermektedir. Bir bardak mısır günlük manganez ihtiyacının %12'sini sağlar. Ayrıca mısırın içerdiği; demir, bakır, fosfor gibi maddeler de bağ dokusu sağlığı için önemlidir. Bu besinler, kemik formunun bozulmasını engeller

Mısır göz sağlığını korur

Mısır taneleri görme bozukluğu riskini azaltan karotenoidler ismindeki maddeleri içermekle birlikte yine içinde bulunan A vitamini sayesinde göz sağlığını korur.

Mısır, kalbe iyi gelir

Mısır, optimal yağ asidi içeriğinden dolayı kötü kolesterol seviyesini düşürür. Böylelikle damarların tıkanmasını engeller ve kan basıncının da sağlıklı bir seviyede tutarak felç ve kalp krizi riskini azaltır.

Mısır, alzheimer hastalığını önler

Mısır enerji üretimi dışında beyin ve sinir sağlığı için de önemli katkıda bulunur. Özellikle yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan zihinsel hastalıklara yakalanma riskini azaltabilir. Zihinsel hastalıkların başında gelen ve en önemlilerinden birisi olan Alzheimer hastalığına neden olan unsurların ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.

Mısır, cilt ve saç sağlığına iyi gelir

Mısır cilt sağlığı için en önemli vitaminlerden olan A vitamini ve beta karoten içerir. C vitamini yardımıyla cildi zararlı güneş ışınlarından korur.