Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencileri Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi 60. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Beamline4Schools” yarışmasında 60 ülkeden 455 takımı geride bırakarak uluslararası arenada yeni bir başarıya imza attı.

Kolej Vakfı, yarışmada ilk 16’ya girerek jüri tarafından “en beğenilen fikir” seçilerek “Üstün Övgü’’ derecesine layık görüldü. GKV’li öğrencilerin elde ettiği başarı ve alınan ödülün Türkiye adına ilk kez kazanılan bir ödül olduğu da açıklandı Ünlü rap yıldızı Will.i.am ile tanıtım yaparak gençlere ulaşmayı hedefleyen Cern, bu yarışmada öğrencilere birçok mühendis ve fizikçinin rüyalarını süsleyen “Işın Hattı” nı açarak, tasarladıkları projeleri bu ışın hattında gerçekleştirme fırsatı tanıdı. Beamaniacs ekibinin jüri tarafından en çok beğenilen fikri ise 80 atom numaralı Cıva’ yı 79 atom numaralı Altın’a çevirerek simyacıların hayallerini gerçekleştirmek ve Cern ‘de geçmişte yarım kalan bir deneyi tamamlayarak tam bir atom elde etmekti.

İYİ BİR EKİP ÇALIŞMASI YAPILDI

Türk ekibinin koçluğunu Cern Eğitim Okulu eğitmenlerinden Hakan Özkaynak yaptı. Özkaynak yaptığı açıklamada öğrencilerin bu süreç içerisinde oldukça iyi bir ekip çalışması gösterdiklerini belirterek; yarışmaya Gaziantep, Adana ve İstanbul’daki öğrencileri bir araya getirerek başladıklarını ifade etti. Özkaynak başarılarının düzenli çalışmaya bağlı olduğunu ve öğrencilerinin bu süreçte parçacık fiziği konusunda kendilerini geliştirdiklerini sözlerine ekledi. GKV Özel Okulları öğrencilerden Elif Aksoy yarışma sürecinde hem çok eğlendiklerini, hem de birçok yeni şey öğrendiklerini dile getirdi ve ekip olarak yaptıkları araştırmalarda öğrendiklerini okulda arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştıklarını söyledi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT