Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limanda geçen ay bir gemide yapılan aramada 251 kilo 800 gram kokain bulunan konteynerin, FETÖ'nun darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Gaziantep'te tutuklanan Mehmet Yaşar ile oğlu Harun Yaşar'ın şirketine ait olduğu öne sürüldü.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Alınan bilgiye göre, polis ekiplerince, Brezilya'dan İskenderun Limanı'na gelen Mearsk Califorina isimli gemide 26 Temmuz'da yapılan aramada, bir konteynerdeki 9 çanta içinde 229 ayrı pakette ele geçirilen 251 kilo 800 gram kokainle ilgili soruşturma derinleştirildi. Yapılan incelemede kokain ele geçirilen konteynerin, Mehmet Yaşar ile oğlu Harun Yaşar'ın şirketi Işık Ahşap'a ait olduğu tesbit edildi.

TUTUKLANMIŞLARDI

Şirket sahibi Mehmet Yaşar ile oğlu Harun Yaşar FETÖ'nun darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturması kapsamında 28 Temmuz'da Gaziantep'te gözaltına alınmış ve sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. İşyerlerinde yapılan aramada gizli kasa içerisinde 43 bin 890 lira ve 450 dolar nakit para olmak üzere toplam 9 milyon 250 bin lira tutarında çok sayıda farklı işadamı ve firmalardan alınmış çekle birçok dijital materyal ele geçirilmişti.