AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, KOBİ'lere KOSGEB desteklerinden faydalanma çağrısı yaptı. Koçer, KOSGEB desteklerinin arttırılmasının KOBİ’lerin yönetim becerilerini ve kurumsal yeterliliklerini geliştirebilmeleri bakımından son derece önemli gördüğünü kaydetti.

KOSGEB Genel Destek Programlarının yüzde 150'ye varan artışlarla üst limitin yüzde 74 artarak 270 bin TL'den 470 bin TL'ye yükseldiğini belirten Koçer, artık KOBİ'lerin tamamının KOSGEB'in Genel Destek Programındaki tüm desteklerden tek seferde üst limitten yararlanabileceğini de ifade etti.

BİR ÇOK DALDA DESTEK

Artışlarla ilgili bilgi veren Koçer, "Program içerisinde yer alan birbirinden değerli eğitim, danışmanlık, yurt içi fuarlara katılım, yurt dışı iş gezisi, tanıtım, nitelikli eleman istihdamı, enerji verimliliği, tasarım gibi desteklerden Yurtiçi Fuar Desteği 30 bin TL'den 45 bin TL'ye, Tasarım Desteği 15 bin TL'den 22,5 bin TL'ye, Lojistik Desteği 20 bin TL'den 40 bin TL'ye yükseldi. Ayrıca Genel Destek Programlarında 2,3,4,5 ve 6.bölgelerdeki destek oranı da yüzde 10 arttı. Bunun yanında KOSGEB'in destek verdiği projelerde yerli makine ve teçhizat kullanılması halinde ilave yüzde 15 destek sağlanacak" dedi.

AR-GE İNOVASYON ÖN PLANDA

"Nitelikli Eleman İstihdam Desteğinden 2 yıllık MYO mezunlarının yararlanmalarının da önü açıldı" diyen Koçer, "2015 yılında 350 milyon TL iken, 2016 yılı bütçesi 1 milyar TL’ye çıkan KOSGEB'in verdiği destekler ile büyümenin lokomotifi sanayimizin itici gücü olan KOBİ'lerimizin kurumsallaşma süreçlerini hızla tamamlayarak Ar-Ge,İnavasyon ve Tasarım faaliyetlerine daha fazla odaklanabileceklerini düşünüyorum. KOSGEB desteklerinde ki bu artışı Arge inovasyon ve markalaşma sürecindeki kobilerimiz için ve sanayi 4.0'ın içinde yer alan bir ülke olabilmemiz için çok önemli görüyorum. Türkiye sıralamasında, 2015 yılı verilerine göre destek ödemesi yapılan 897 KOBİ’yle 6. ve 6 milyon 394 bin 998 TL destek ödeme tutarıyla sekizinci sırada yer alan KOBİ şehri Gaziantep'in de mevcut destek oranlarının artmasıyla yeni başarı hikayeleri yazacağına inanıyor KOBİ'lerimizi bu desteklerden faydalanmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ