Büyüme başarısı tescillendi

Gaziantep Milletvekili AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, Dünya Bankası'nın “İş ve Büyüme İçin Rekabetçi Şehirler” raporunda Gaziantep'in yer aldığını söyledi. Koçer, "ülke ekonomisinden daha hızlı büyüyen şehirler arasında Türkiye'den Gaziantep'in olması gurur verici" dedi.

Koçer Dünya Bankası’nın raporunu değerlendirdi. Dünya Bankasının resmi twitter hesabından duyurduğu ve web sayfasında yayınladığı “İş ve Büyüme İçin Rekabetçi Şehirler” başlıklı rapor için AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer "Gaziantep'in büyüme başarısının tescili olmuştur" dedi.

TÜRKİYE'DEN GAZİANTEP VAR

Dünya Bankası’nın, ekonomik olarak başarılı 6 dünya şehrini seçerek yaptığı çalışmada Türkiye’den de Gaziantep yer alıyor. Gaziantep ile birlikte Bucaramanga (Kolombiya), Coimbatore (Hindistan), Kigali (Ruanda), Changsha (Çin Halk Cumhuriyeti), ve Tangier (Fas)’in ele alınarak hazırlanan raporda; bu şehirlerin ekonomilerinin, bulundukları ülke ekonomilerinden hızlı büyümesinin altı çiziliyor ve bu başarılarının sırrı inceleniyor. Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Nejat Koçer'de Dünya Bankası’nın hazırlamış olduğu “Competitive Cities For Jobs And Growth” adlı bu rapora ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: "Yaklaşık bir yıl önce Gaziantep’te yaptıkları saha çalışmaları ile hazırlanan bu rapor muhteviyatı bakımından son derece kapsamlı ve titiz bir çalışmanın ürünü. Her şeyden önce böylesi bir raporda masaya yatırılan şehirler arasında Gaziantep’in de yer almış olması son derece önemli ve çalışma neticesinde elde edilen veriler ile raporda sıralanan sonuçlar, yapılan değerlendirmeler Gaziantep ekonomisi adına gurur verici. Raporu genel olarak değerlendirdiğimizde Gaziantep ile birlikte ele alınan şehirlerin ekonomik büyümelerinin, ülke ekonomilerinin ekonomik büyümesinden büyük olduğunun tespit edildiğini ve bunun sırrının ne olduğunun üzerinde durulduğunu görüyoruz. Tabi bu raporda Türkiye’den Gaziantep’in ele alınmış olması tesadüf değil. Gaziantep’in de bu rapora konu olan başarısını elde edişi bir tesadüf değil" dedi.

ŞEHRİMLE GURUR DUYUYORUM

Gaziantep Milletvekili Koçer raporla ilgili değerlendirmesinde Gaziantep’in Dünyada en rekabetçi 6 kentten biri olduğunun Dünya Bankasınca raporlaşmasının önemine değinerek, "Gaziantep Türkiye’nin hep iki katı büyüyen, dünyada dikkatleri üzerine çeken bir şehir oldu. Dünya Bankasının raporu da bu gerçeği tescil etmiş oldu.Gaziantep’in her alandaki başarısını geleceğe taşıyacağına olan inancı tamdır.Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyor şehrimle gurur duyuyorum" dedi.