*YENİDEN TEK BAŞINA İKTİDARI GÖRÜYORUM

*CHP ve MHP'den çok büyük katılımlar var

*Hızlı nüfus artışına bağlı olarak iki konuda sıkıntı var;Konut ve Trafik

*İş, atama taleplerinin yerini huzur aldı

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehrin hızlı nüfus artışına bağlı olarak iki konuda sıkıntısı olduğunu, bunlardan birinin konut sıkıntısı diğerinin geçmişten bu yana gelen trafik sorunu olduğunu söyledi. İki konuda da belediyelerin çok önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Koçer, "Ben belediyelerimizin yapmış oldukları hizmetlerin yanındayım, beraberim, günü gününe izliyorum" dedi. 1 Kasım seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunun altını çizen Koçer, "Huzur için, güven için, asayiş için, istikrarlı bir ülke olmak ve istikrarın sağlanması, kamu düzeninin ve ekonomik düzenin devam etmesi için istikrar şart" dedi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gazetemizi ziyaret ederek Ökkeş Özekşi ile seçim çalışmaları ve ülke gündemiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Koçer, istikrarın Türkiye'nin en önemli konusu olduğunu belirterek, "13 yıl sanayi odası başkanlığı yaptım, istikrarın bu ülke ve şehir için ne anlama geldiğini çok iyi bilen bir insanım. 2001, 2004, 2008 krizinde bu şehrin sanayi odası başkanıydım. İstikrarı korumak adına vermiş olduğum beyanatlar, mesajlar, hala kayıtlarda hafızalarda. Bugün o günlerden çok daha fazla kaygı duyuyor ve istikrar kelimesini ülke için şehrim için ne kadar önem taşıdığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu şehirde geçmişi olan, bu şehrin şu an 20 yılında üretimin, istihdamın, ihracatın artışına şehrin markalaşmasına ve Gaziantep'in değerinin yükselmesine katkı koyan bir insan olarak istikrar anlamında kaygılarımı paylaşmak istiyorum.Huzur için, güven için, asayiş için, istikrarlı bir ülke olmak ve istikrarın sağlanması, kamu düzeninin ve ekonomik düzenin devam etmesi için istikrar şart" dedi.

ORTAK ACILARIMIZ VAR

Terörü nerden gelirse gelsin kimden gelirse gelsin nereye yönelirse yönelsin lanetlediklerini belirten Koçer, "Farklı acılarımız yoktur, bizim ortak acılarımız vardır, terörün ortaya koyduğu tüm acılar bu ülkede ortaktır.

Teröre bizim hepimizin birlikte cevap vermesi gerekir. Ama hayatı durdurarak, insanların günlük yaşamını zora sokarak değil, üreterek, yaşatarak, insana dokunarak, acıları paylaşarak, bu acıları paylaşmak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

1 KASIM SEÇİMLERİ TARİHİ BİR SEÇİM

1 Kasım'da seçmene çok tarihi bir vazife düştüğünü dile getiren Nejat Koçer, "Hangi siyasi partiden olursa olsun hangi görüşe mensup olursa olsun herkesin özellikle seçim sonrası hemen hükümetimizin kurulabileceği, istikrar sürecinin devam edeceği, gerek ekonomik, gerek siyasi istikrar sürecinin devam edeceği bir anlayış içerisinde olmalarını ben arzu ederim. Çünkü seçim sonrası bu kaosun, belirsizliklerin artması ve devam etmesi halinde gerek terörle mücadele konusunda gerek bölgemizde yaşanan konularda gerekse Türkiye'nin büyümesiyle ilgili ekonomik koşullarıyla ilgili ciddi kaygılar ortaya çıkabilir. 1 Kasım seçimleri mutlak tarihi bir seçimdir. Yetki millette buna kendi karar verecek. Bunun için herkesi bu tarihi günde ülkesi için göreve davet ediyorum. Ve bunu bir memleket meselesi olarak görüyorum. Bu mesajı vermeyi bir vebal olarak görüyorum" diye konuştu.

GÜVENLİK SORUNU VARMIŞ GİBİ ALGI YARATILMAK İSTENİYOR

'Ülkede ve şehrimizde güvenlik problemi, zafiyeti var mı?' şeklindeki sorumuzu yanıtlayan Koçer, "Türkiye üzerinde çok büyük bir algı operasyonu düzenlendiğini, Haziran seçimlerinden önce bunun daha ağırlıklı olarak ekonomik olduğunu ifade eden Nejat Koçer, "Şimdi de siyasi anlamda bir algı operasyonu düzenleniyor. İftira, ve hatta algı oluşturma üzerinde toplumda bir korku endişe yaratılmak isteniyor. Bir güvenlik sorunu varmış gibi bu tarz şeyler yaratılmak isteniyor. Zaten terörün yapmak istediği bu. Kim derseki bu ülkede güvenlik zafiyeti var, ve güvenlik endişesi var, o zaman o kişi o eksikliğe katkı koymak zorundadır. O eksikliğin üzerine gitmek zorundadır. Ama onu derken, onu diyen insanlar güvenliğin azalması güvenlik sıkıntısına kendileri katkı koyuyorsa, kendileri zarar veriyorsa o zaman onuda kamuoyunun ben dikkatlerine sunuyorum" dedi.

İSTİKRAR OLMAZSA, HUZUR VE GÜVEN SIKINTIYA GİRER

'İstikrarınız olmazsa, iradeniz olmazsa, kamu düzeniniz olmazsa tabiki huzur güven ve sıkıntıya girer. Bugün ülkenin en önemli konularından bir tanesi çocuklarımızın geleceği, huzurumuz ve güvenliğimiz, bu herşeyin önüne geçmiş durumda' diyen Koçer şunları söyledi:"Aslında 7 Haziran seçimleri sonrası böyle miydi hayır. Terör yeniden başlatıldı. Alınan rakamlara rağmen, demokratik bir seçim sonrasında teröre başvuranlar Türkiyeyi yeniden terörle mücadeleyi ve mecbur kılmışlardır. Bu mecburiyetten dolayı yoğun bir sıkıntı yaşadı ülke, bir kaos yaşadı. Peki bunların devam etmemesi için ne yapmamız lazım, öncelikli bizim 1 Kasım sonrası belirsizliklerin devam etmemesi, kaosun devam etmemesi, terörle mücadeleye kararlılıkla gidilmesi için süratle hükümetin kurulması lazım."

HALKIMIZ, BAHÇELİ'Yİ DE, KILIÇDAROĞLU'NU DA GÖRDÜ

Ülkemizde yaşanan olayları halkımızın gördüğünü, herşeyin zaten halkımızın gözünün önünde olduğunu anlatan Koçer şöyle konuştu:"Sonuçta hiç kimseye bir şey anlatmaya gerek yok, herkes herşeyi biliyor, herkes herşeyi gördü. 7 haziran gecesinden bu güne kadar herşeye hayır diyen Sayın Bahçeli'yi de bu ülke gördü, bir aya yakın koalisyon görüşmeleri yaptıktan sonra bize koalisyon teklif edilmedi diyen Sayın Kılıçdaroğlu'nu da herkes gördü. Sonuçta 1 Kasım'da ciddi bir karar arefesinde miletimiz. Burada herkesin ülkemizin huzurunu, güvenini ve geleceğini esas alan bir anlayış içerisinde olmasını istiyorum."

OYLARIMIZDA CİDDİ BİR ARTIŞ VAR

Ak Parti'nin ciddi anlamda bir teveccüh kazandığını, son günlerde gerek CHP'den, gerekse MHP'den partiye katılımlar olduğunu söyleyen Koçer, "Çok büyük katılımlar var MHP ve CHP'den, halkın reaksiyonunu görüyoruz. Anketlerin neticeleri elimizde. Oylarımızda ciddi bir artış var. Mahalle ve ev ziyaretlerimizde birebir vatandaşlarımızdan çok ciddi geri dönüşler olduğunu görüyoruz. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Çünkü böylesine tarihi bir günde ülkesine, milletine, milletinin geleceğine sahip çıkan insanların olduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz. Yeni dönemdede tek başına iktidarı görüyorum. Seçmen tercihleri 4 ay içerisinde çok değişti. Bir çok insan 7 Haziran'da yaptığı tercihin yanlışlığından şikayet eder oldu. Sahada da bunu görüyoruz. İyi bir ekibiz. Şu anda Ak parti milletvekili ekibi, kendi branşlarında kanaat önderi, söz sahibi olan iyi bir ekip. " dedi.

BELEDİYELERİMİZİN HİZMETLERİNİN YANINDAYIM

Ak Parti belediyeciliğinin son 10 yılda çok önemli başarılara imza attığını, Gaziantep'te de gerek büyükşehir belediyesi, gerekse Şahinbey ve Şehitkamil belediyesinin değerli projeler gerçekleştirdiğini belirten Koçer, "Bunlar çok başarılı projeler. Ben bunu projeci kimliğimle sanayi odasında da sürekli proje üreten bir insan olarak da, başarılı buluyorum. Ama artan nüfusa göre şehrin dinamikleri ve hızına göre bizim daha iyi işler yapmamız, daha başarılı işler yapmamız gerekiyor. Bu anlamda ben belediyelerimizin yapmış oldukları hizmetlerin yanındayım, beraberim, günü gününe izliyorum. Her türlü ihtiyaçları konusunda da Ankara'da bakanlıklarda arkadaşlarımla beraber şehrin temel ihtiyaçları konusunda çalışıyoruz" dedi.

İKİ KONUDA SIKINTI VAR

Şehrin hızlı nüfus artışına bağlı olarak iki konuda sıkıntısı olduğunu, bunlardan birinin konut sıkıntısı diğerinin geçmişten bu yana gelen trafik sorunu olduğunu söyleyen Koçer, "İki konuda da çok önemli çalışmalar var. Büyükşehir belediye başkanımızın çok önemli projeleri var. Bir kere şehrin trafiğini azaltmak adına yeni açılan kavşaklar köprüler, İnönü Caddesi'ne paralel yeni bir yol var. Abdulkadir Aksu Bulvarının viyadükle ana yola bağlanması çok iyi oldu. Yeni İbrahimli bölgesinde açılacak kavşaklar, çevre yolunun daha aktif kullanımıyla ilgili projeler var. 50 bin konutluk dev bir proje var. Bu proje Gaziantep'te konut arzını hızlandıracak. Ve daha düşük imkanlarla insanların ev sahibi olmasını sağlayacak. Ama daha da önemlisi şehrin kuzeyinde olması nedeniyle şehre yeni bir yön verecek" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DEDİĞİ BİR ALGIDIR

Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep ziyaretinde gündeme getirdiği, sanayicilerin kortuğu yönündeki sorumuzu da yanıtlayan Koçer, "Ben bütün odaların stk'ların bu konuda doğru uslüp ve eleştiriyle tabiki eleştirebileceklerine, ortaya bakış açısı koyabileceklerini, onların eleştirisiyle daha da güzelleşecekse ben bunun doğru olduğuna inanan bir insanım. Bunu bu şekilde yapmıyorlarsa bu kendilerinin tercihidir.

Kılıçdaroğlu'nun dediği bir algıdır. O öyle algılıyorsa o kendinin bileceğidir" dedi.

HUZURUMUZ KALMADI DİYORLAR

7 Haziran ile 1 Kasım seçimlerinin dinamiklerinin farklı olduğuna da vurgu yapan Koçer, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez iki seçim arasında 4 ay var. İki seçiminde dinamikleri birbirinden farklı. 7 Haziran daha fazla insanların şahsi talep ve istekleriyle karşı karşıya olduğumuz bir seçimdi. İş talebi vardı, atama talebi vardı, sahada gezdiğimiz sırada çok fazla bireysel talepler alıyorduk. Ama bugün inanın bu azalmış durumda. Herkes diyorki huzurumuz kalmadı. Güvenimiz kalmadı, bir an önce başımızda hükümet istiyoruz. Bir hükümetimiz olsun, bir düzenimiz olsun yarınımızdan sıkıntı almayalım, önce bu olsun, önce ağzımızın tadı olsun diyorlar. Kim merak ediyorsa da gelsin benimle gezsin, otursun bir tarafa insanları dinlesin. Talep ve beklentiler çok değişti. Eğer insanların terörden dolayı huzuru kaçmışsa, güvenlik endişesi varsa, hükümet seçim hükümetiyle yönetiliyorsa, önce huzur diyor. Huzur için de önce istikrarımızı koruyacağız" dedi.

SAĞLIKLI BİR ANLAYIŞ DEĞİL

Herşeyden devleti sorumlu tutan, bir anlayışı ben çok sağlıklı bir anlayış olarak görmediğini belirten Koçer, "Ak partiden bir milletvekili olmaktan öte bir vatandaş olarak son zamanlarda şunu görmeye başladım. Yani daha somut hiç bir şey ortaya çıkmamışken herhangi bir olayda insanların kalkıpta hüküm vermesi, yanıltıcı haberler yapması, algı operasyonlarına girmesini ben hayretler içinde karşılıyorum. Bir duralım bir dinleyelim, bir bakalım. Ne çıkacak, sabredelim. Ama ne yapıyoruzki herkes kendine göre bir algı operasyonu içerisinde. Son zamanlarda sosyal medya kullanıcılarının bu konudaki bakış açıları çok farklı. Kendi hesabından paylaşmıyor. Başka isimler adı altında birşeyler paylaşan insanların olaylarla ilgili hüküm vermesinin hiç bir anlamı yok" dedi.

3 NEDENLE SİYASETE GİRDİM

Siyasete girmesinin üç nedeni olduğunu anlatan Koçer, "Biri sivil anayasa, biri şehrime hizmet, biri de Recep Tayyip Erdoğan'la siyaset yapma arzusu. Bu şehre hizmet etmek benim üzerimde bir sorumluluktur. 13 yıl sanayi odası başkanlığı yapmış biri olarak eğer kaygı duyduğum bir günde bu açıklamayı ve sorumluluğu yapmazsam ben tarihe karşı sorumluluk içinde olurum. Bu kadar çok krizi yönetmiş bir insan olarak istikrarın bu şehir ve bu ülke için istikrarın üretimin devam etmesi çok çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Herkes bunu çok iyi düşünerek oyunu kullanmalı. Gaziantep geleceğe bu istikrar vurgusu içerisinde bakmalı. $ehrin geçmişinde emeği ve sözü olan biri olan Gaziantep'e buradan bu mesajı vermek istiyorum. İstikrar bozuldu, istikrara oy versinler. Herkes oyuna, ülkesine geleceğine huzuruna güvenine sahip çıksın diyorum. İnsanlar Haziranı gördü olayları da gördü, seçmenin elinde bir fırsatı var" şeklinde konuştu. Leyla ÖZEKŞİ POLAT, Meral KINACILAR