AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Fuarlar sektörlerin lokomotifidir” dedi.

Koçer, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve KOSGEB destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen ''22. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES)'' fuarını ziyaret etti.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM), GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, OFM Müdürü Serkan Akınal, Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Akkaya ile birlikte stantları ziyaret eden Koçer fuara gösterilen ilgiden dolayı oldukça memnun olduğunu söyledi.

Koçer, Gaziantep’in ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik gelişmesinde fuarların çok büyük önemi olduğunu kaydederek, “Uzun yıllardan beri Gaziantep’te açılan bu fuarlar gerek ilgili sektörlerin gelişime katkıda bulunmuş gerekse Gaziantep’in ekonomik ve sosyal yaşamına çok büyük katkı sunmuştur. Bu anlamda her açılan fuarın destekçisi oldum. Daha önceki yıllarda olduğu gibi her açılan fuarın yanında oldum” dedi.

Stantları ziyaret ederek ayakkabı, terlik ve saraciye sektörünün sorunlarını dinlediğini dile getiren Koçer, “Fuarın geçen yıldan daha iyi bir durumda olduğunu gördüm ve bundan çok büyük memnuniyet duydum. Bu durum geleceğe yönelik büyümenin işaretidir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) fuarcılık sektörünün düzenlenmesi noktasında çok büyük katkıları oldu. Bundan dolayı TOBB Başkanı Sayın RifatHisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Rifat Bey’in fuarlara verdiği değeri çok iyi biliyoruz. Bu değerler fuarların Türkiye’de düzenlemesi noktasında çok önemli bir süreç yaşamıştır. Yine Gaziantep Sanayi Odası Gaziantep’in büyümesi ve gelişmesi için bugüne kadar elinden gelen çaba ve gayreti gösterdi. Özellikle açmış olduğu fuarlarla kentin sanayisinin ekonomisinin gelişmesinde çok büyük katkısı oldu. Katkılarından dolayı GSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adil Konukoğlu’nu özellikle tebrik ediyorum. Bu fuarların düzenlemesinde çok büyük katkıları olan Akort Fuarcılığı da kutluyorum” diye konuştu.

Gaziantep’te önümüzdeki yıllarda açılacak fuarların sayısının artmasını temenni eden Koçer, “Dileğim ve temennim Gaziantep’te açılan fuar sayısı artsın. Tüm ekonomik sıkıntılara rağmen fuarların gelişiminin devam ettiğini görmek beni son derece memnun etti. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da büyük, sayıları daha fazla katılımı daha fazla fuarları açacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.AA