AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, son dönemlerde sınır olayları ve terör örgütleri ile sık gündeme gelen Gaziantep’te güvenli ortamın olmadığı yönünde algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Özellikle sosyal medya üzerinden algı operasyonları yönetildiğini belirten Koçer, Gaziantep’in güvenli bölge olduğu yönünde kimsenin şüphe duymadığını savunarak, “Bölgenin güvenliği konusunda genel olarak bir sorun yoktur. Münferit olarak oluşabilecek sorunlar, süratle gideriliyor. Bu münferit sorunlar, Paris Londra, Ankara ve İstanbul’da olma olasılığı neyse bölgemizde de aynı orandadır. Ayrıca her türlü emniyet ve güvenlik tedbirleri en iyi şekilde alınıyor. Biz de bu konuyu yakından takip ediyoruz" dedi.

ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK

Koçer, endişe edilecek bir durumun olmadığını söyleyerek, "Hafta sonlarında çarşılar yabancılarla doluyor. Gaziantep daha geçen hafta Domotex halı fuarını bitirdi. Bulgur festivali, kitap fuarı oldu. Gaziantep her gün yeni bir etkinliğin yapıldığı bir şehirdir. Uçaklarımız doluyor, ben kendim buna şahidim. Geçen hafta uçuş için yedekteydim, son anda bindim. Şuanda İstanbul hattı olmak üzere İzmir, Antalya, Kıbrıs, Ankara bütün hatlarda müthiş bir doluluk var. Buda Gaziantep’in hem ekonomik gücüyle alakalı, hem de bölgedeki stratejik konumuyla ilgili olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. İHA