Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, yeni eğitim ve öğretim sezonun Gaziantep ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Yeni eğitim sezonu için veliler kadar öğretmen ve öğrencilerin de büyük bir heyecan yaşadığını belirten Koçer, "Geleceğimiz olan gençlerimizin yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamasının heyecanını, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte bir kez daha yaşıyoruz. İlköğretim Haftası ve 2016/2017 eğitim-öğretim yılının ülkemiz ve Gaziantep için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor; tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum" dedi.

Güçlü ve lider Türkiye için eğitim şart

Milletvekili Koçer, güçlü ve lider bir Türkiye için eğitimin öncelikli konulardan olduğunu belirtti. İyi yetişmiş neslin Türkiye için en önemli sermayesi olacağını vurgulayan Koçer, "Güçlü ve lider Türkiye'nin yolu öncelikli olarak eğitimden geçmektedir. Refahın, ekonomik kalkınmanın temeli iyi yetişmiş insan gücüdür. Türkiye'nin aydınlık yarınları için, geleceğe güvenle bakan, çalışan, başarıdan başarıya koşan bir gençliğe ihtiyacımız var. 2023 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi iyi yetişmiş, milli şuur sahibi, yüksek eğitimli gençlerle mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bütçede en büyük pay eğitime

Koçer, Ak Parti hükumetlerinin eğitime büyük önem verdiğini kaydetti. Türkiye bütçesinden en büyük payın eğitime ayrıldığını belirten Koçer, "Türkiye'nin geleceği için, eğitime büyük önem veriyoruz. Hükumetimiz Türkiye bütçesinden en büyük payı yıllardır, eğitime ayırıyor. Eğitim imkanlarını şehirlerden köylere, ülkenin her köşesine eşit şartlarda ve uluslararası kalitede bir eğitim anlayışı ile ulaştırmaya çalışıyor. Gaziantep genelinde 100'e yakın okul inşası devam ederken bunların önemli bir kısmı hizmete açılıyor. 2 bin 700 yeni öğretmen yeni dönemde göreve başlıyor"diye konuştu.