AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu'nu ziyaret etti. Gaziantep OSB’nin her krizden güçlenerek çıkan önemli dinamiklere sahip olduğuna dikkat çeken Koçer, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Nakıboğlu, Gaziantepli sanayicilerin bu tür krizlere hazırlıklı olduklarını söyledi.

VİZYONA SAHİP

Gaziantep OSB’nin il dışında son derece önemli bir vizyona sahip olduğunu dile getiren Koçer, ziyarette yaptığı konuşmada, Gaziantep’in Türkiye’nin en büyük 5. Sanayi şehiri olduğunu ve 43 milyon 200 bin metrekaralik alanı ile de Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesine sahip olduğuna dikkat çekti.

KRİZDEN GÜÇLENEREK ÇIKIYOR

Gaziantep OSB’nin her krizden güçlenerek çıkan önemli dinamiklere sahip olduğuna dikkat çeken Koçer, “İftihar ettiğimiz bir sanayimiz var. OSB’miz Üretim, istihdam ve ihracat gücümüzle Türkiye’nin en büyük 5. Sanayi şehiri konumundadır. OSB’de geçmişten bugüne kadar hizmet eden herkesin bu gelişimde büyük emeği vardır. Gaziantep geçmişte olduğu gibi bugünde ülkenin sanayisinin lokomotifi olmaya devam ediyor’’ dedi.

EN REKABETÇİ ŞEHİR

Rusya krizine de değinen Milletvekili Koçer, “Gaziantep olarak bu olaydan büyük bir şekilde etkileneceğimizi düşünmüyorum. Gaziantep’in dünyanın en rekabetçi 7. Şehridir. Bu tür sorunların üstesinden gelebilecek yapıya sahiptir. Yeni hükümet dönemimizde 100 gün içerisinde yapacağımız reform ve ekonomide yenilikçi projelerle inşallah üretim ve istihdam için gereken çalışma ve gayreti göstereceğiz. Sanayicilerimizin her zaman yanındayız.” ifadelerini kullandı.

KRİZE HAZIRLIKLIYIZ

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantepli sanayicilerin bu tür krizlere hazırlıklı olduklarını belirterek, “Türkiye ile Rusya arasında son günlerde yaşanan gerilim uzun sürmez. Ayrıca bu olayın İhracatımızı büyük ölçüde etkileyeceğini de düşünmüyorum. Daha önce körfez krizini gördük, 2008-2009 krizlerini yaşadık. Sanayicilerimiz bu tür krizlere alıştı artık. Daha önceki krizlerde Avrupa ve Amerika’ya ürün satamayınca dünyanın diğer ülkelerine ihracat yaptık. Şu anda Gaziantep olarak 177 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi.

RUSYA OLAYI KISA SÜRER

Uçak olayından önce Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin dostane bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Nakıboğlu, “İki ülke arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişi olsada Türkiye’nin sınır güvenliğinden taviz vermesi hiçbir zaman mümkün olmayacaktır. Türk ürünlerine ambargo koyup, işadamlarına baskı uygulamakla bir yere varılmaz. Bu olayın kısa süreceği kanaatindeyim.”

YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI

"Türkiye’de yeni bir dönem başladı" diyen Başkan Nakıboğlu, “Yaşanan bu hareketlilik nedeniyle gündem farklı noktalara kaydı. Topyekün kalkınma için çalışma başlatılması gerekiyor. Bunun içinde hükümetin, iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının elini taşın altına koyması gereklidir. ” şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT