"bizler de aynı vatandaşlarımız gibi bilet alıyoruz. Milletvekili olarak bir ayrıcalığımız yok. Bilet fiyatlarının yüksekliğinden biz de etkileniyoruz"dedi.

Koçer, gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'nin Haftaya Bakış Köşesi'nde de gündeme getirdiği uçak biletlerindeki fahiş artışın gündemlerinde olduğunu ve uçak sefer sayısının artmasıyla birlikte belki kısmen indirim olabileceğini sandığını ifade etti. Milletvekillerinin de uçak biletlerini kendi ceplerinden aldığını, dolayısıyla bu artışlardan kendilerinin de etkilendiğini belirten Koçer, "Vatandaşlardan gelen bu talep haklı bir talep. Bizde vatandaşlarımızın daha ucuza uçmaları için elimizden geleni yapacağız. Milletvekili olarak vatandaşlarımızdan gelen bu şikayet ve haklı talepleri ilgili kurumlara taşıdık, takip edeceğiz" dedi.

VATANDAŞ HAKLI

Gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşiyle kent ve ülke gündemiyle ilgili fikir alışverişinde bulunan Nejat Koçer, şehrin gündeminde olan uçak bilet fiyatlarının pahalılığı ile ilgili açıklama yaptı. Koçer, "Vatandaş bu konuda haklı. Bu konuyu biz takip ediyoruz, takiyçisiyiz. Geçtiğimiz aylarda bu konuyla ilgili Türk Hava Yolları Genel Müdürü Gaziantep'e geldiğinde oturup bir çalışma yapmıştık. Vatandaşlarımız bu fiyat artışı konusunda tabiki haklı bir söylemde bulunuyorlar" dedi.

YOLCU KAPASİTESİ ARTTI

Türk hava yolları ile konuyu görüştüklerini dile getiren Koçer, "Şunu görüyoruz, birincisi bizim uçuş seferlerimiz, uçuş hattımızda çok ciddi bir talep var. Dolayısıyla zaten bu talebe karşılık hava limanımızı yeniliyoruz, bu talebe karşılıkta uçuş seferlerimizin artması gerekiyor. Türk Hava Yolları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde Gaziantep uçuşlarında önümüzdeki günlerde artışlar olabileceğini görüştük. Gaziantep hattında çok büyük bir büyüme var, yolcu kapasitesinde çok fazla artış var. Şehrimize gelen giden sayısında ciddi artış var. Bu yolcu kapasitesindeki artış fiyatlara da yansımış durumda. Gaziantep'e gelmek isteyen, Gaziantep'i gezmek, görmek isteyen veya Gaziantep'in ekonomisiyle ilgili, fuarlarımız, bir çok etkinliklerimizin de yolcu kapasitesini de artırmış oldu. Bunlar güzel gelişmeler" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ BİLETİNİ KENDİ ALIYOR

Türk Hava Yolları'nın yeni aldığı ve peyder pey gelen uçakların da zaman içerisinde fiyatlara yansıyacağını söyleyen Koçer, "Yolcu kapasiteniz artarsa, talebin üzerinde sefer sayısı konursa bu sefer uçaklarda belli oranda boşluklar kalırsa fiyatlar ucuzlar.Tabi Türkiye'nin sipariş ettiği uçakların Türkiye'ye geliş önümüzdeki 2 yıl içerisinde gerçekleşecek. Peyder pey geliyor. Bu konu bizim gündemimizde. Türk Hava yollarıyla görüştük. Önümüzdüke aylarda bunun daha da normal hale gelmesi içinde taleplerimizi ilettik. Bunu takip edeceğiz. Pahalı olmasını bizde istemiyoruz. Milletvekili de normal vatandaş gibi kendi biletini kendi alıyor, kendi ödüyor. Dolayısıyla fiyatlar artarsa bizde etkileniyoruz. Vatandaştan gelen bu talep haklı bir talep. Bizde vatandaşlarımızın daha ucuza uçmasıı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bize düşen milletvekili olarak vatandaşlarımızdan gelen bu şikayet ve haklı talepleri ilgili kurumlara taşımak. Bunu da yaptık ve bu konu sürekli takibimizde olacak, takip edeceğiz" dedi.

TERMİNAL BİNASI 350 MİLYONLUK PROJE

Gaziantep'in sadece uçak seferlerinin artması değil yeni uçuş noktalarının olması konusunun da takiplerinde olduğunu ifade eden Koçer şunları söyledi:"Gaziantep havalimanının yer teslimi yapıldı ve çalışmalar başladı. 29 Ekim 2019 tarihinde inşallah bitirileceği konusunda da bir söz alınmıştı. Belki bir iki ay bir gecikme olsa bile 2019 sonuna kadar yeni havalimanı terminalimizde Gaziantep'te hizmete açılacak. Bunun da takibini yapıyoruz. 350 milyon TL'lik bir proje yapılıyor. Büyük bir yatırım. Sıfırdan bir havalimanı terminali yapılıyor" dedi.

BEDELLİ ASKERLİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Koçer, bedelli askerlik düzenlemesinin de içinde yer aldığı torba teklif hakkında da bilgi verdi. Koçer, 18 maddeden oluşan torba teklifin Pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüleceğini söyledi.
Koçer, 31 Aralık 1993 ve öncesinde doğan yükümlülerin, 15 bin TL ödemeleri , 28 günlük temel askerlik eğitimine tabi tutulmaları suretiyle askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklarını ifade etti.
Koçer, “Uzun zamandır askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamamış yükümlü vatandaşlarımızın sayısında bir artış söz konusuydu. Bu konunun çözümü noktasında toplumun oldukça geniş bir kesiminde bir beklenti ve talep oluşmuştu. Bu anlamda ailelerini de düşündüğümüzde milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren büyük bir sorun giderilmiş olacak. 25 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız 15 bin TL bedelle 28 günde askerlik hizmetlerini gerçekleştirebilecekler. Yurt dışında yaşayan bu kapsamdaki vatandaşlarımız ise 2 bin avro bedelle ve uzaktan eğitim ile bu imkandan yararlanacaklar. İster kamu ister özelde olsun çalışanlar, ücretsiz izinli sayılmak suretiyle iş imkanlarından da mahrum kalmayacaklar."

BAŞKA NELER VAR?

18 maddelik teklifte askeri öğrenci ihtiyacının giderilmesine yönelik olarak Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda çeşitli düzenlemeler yapılmasının yanı sıra tabip ve diş hekimi emeklilerine, emekli aylıklarına ilaveten ek bir ödeme yapılması ve sağlık mesleği mensuplarının bir yıllık çalışmalarına 60 gün fiili hizmet süresi zammı uygulanması da öngörülüdüğüna söyleyen Koçer şöyle devam etti:"Böylelikle sağlık alanında yetişmiş, yüksek nitelikli çalışanların kamuda çalışmaları teşvik edilmiş olacak. Teklifte yer alan, Uluslararası Sağlık Hizmetleri unvanı ile bir anonim şirket (USHAŞ) kurulacak olmasını, Türkiye'de sunulan sağlık hizmetlerinin uluslararası alanda tanıtımını yapacak olması bakımından son derece önemli buluyorum. Şans oyunlarına ilişkin düzenleme ile de hem yasa dışı bahisle mücadele edilecek hem de bu alanda elde edilen kamu gelirinde yaşanan kayıp önlenmiş olacak” Meral KINACILAR