IŞİD denetimindeki Carablus kentinden atılan havan mermileri yüzünden Belediye hoparlörlerinden vatandaşların evlerinden çıkmamaları yönündeki yapılan anonsların ardından polisler ise ilçe meydanına gelerek basın mensuplarının ve vatandaşlardan can güvenliği için ilçeyi boşaltmasını istedi. Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, zorlama olmadığını, isteyenin yakınlarının yanına veya evi varsa gidebileceklerini söyledi.

SABAHTAN BERİ 8 HAVAN DÜŞTÜ

Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, sabahtan bu yana patır hatır havanların düştüğünü belirterek, "Arka arkaya atıyorlar. Birkaç günden beri devam ediyor. İlk defa havan mermileri merkeze düşüyor. Daha önce kırsala, araziye düşüyordu. Çok şükür yaralanan yok. Birkaç tane boş eve, bir kaç tane bahçeye düştü" dedi.
Karkamış'ın merkez nüfusunun 3 bin 500, köylerle birlikte 10 bin olduğunu söyleyen Kocaaslan, "Kimseye gidin demiyoruz. Vatandaş kendi isteğiyle güvenliği açısından gidiyor. Genelde sıkıntı sınıra sıfır noktada. Çözüm üretilecektir, bekliyoruz" diye konuştu. Meral KINACILAR