Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bölgemizde oynanan büyük oyunu görmemiz gerektiğini belirterek, "Bölgemizde büyük meydan okumaları söz konusu, 100 yıl önce oynanan büyük oyunun yeni versiyonu bir şekilde uygulamaya konuluyor. Büyük oyunu görmemiz lazım, gelişmeleri iyi okumamız lazım" dedi.

FİTNE FESADI BOZMALIYIZ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığınca düzenlenen Ekim ayı il danışma kurulu toplantısına katıldı. Danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada önümüzdeki seçimlerin önemine değinen Şimşek, "Belki de her zamankinden daha fazla çalışmalıyız. Fitne ve fesadı bozmalıyız. Komşumuz Suriye'de uzun süredir şiddet sarmalı ve insanlık dramı yaşanıyor. 200 bin insan hayatını kaybetti. 6.5 milyon kişi yerinden oldu. Suriye'de 3 milyon kişi ülkeyi terketti. Bunun 1.5 milyonu Türkiye'ye geldi. Suriye'de 150 milyar dolarlık bir tahribat söz konusu. Bizim bunlardan ders çıkarmamız lazım, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmemiz lazım. Hiçbir gizli elin birtakım planları uygulamasına izin vermeyelim. Her zamankinden daha hassas olalım, bu oyunları, fitne ve fesadı bozalım. Biz bölge ülkeleri arasında istikrar olsun istiyoruz. Refah artsın, demokrasi olsun diye çabaladık, Suriye'nin bu hale gelmemesi için Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, çok büyük çabalar harcadı. Maalesef gereken yapılmadı, 1,5 milyondan fazla Suriyeliye kucak açtık, bunu eleştirenler var. Yanı başımızda yangın varsa, siz evinizi açacaksınız" diye konuştu.

OYUN KURUCULARI ARAP BAHARINI YAŞATMADI

Bölgemizde büyük meydan okumaların söz konusu olduğunu, 100 yıl önce oynanan büyük oyunun yeni versiyonunun bir şekilde uygulamaya konulduğunu belirterek, "Bölgesel anlamda zor bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle ülkemizdeki istikrar ve huzurun önemini iyi anlamamız, gelişmeleri iyi okumamız lazım. Büyük oyun kurucuları Arap Baharını yaşatmadı, yaşanmaması için büyük çaba içerisindeler. Ortadoğu'daki gelişmeler Türkiye'yi olumsuz etkiliyor. Gerek bölgesel, gerek küresel, gerekse de ticaret ortaklarımız kanalıyla çok ciddi sorunlarla, meydan okumalarla karşı karşıyayız. Bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye yoluna çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Neden? Çünkü Türkiye'nin siyasi istikrarı var. Türkiye'de çok güçlü hareket var, Ak Parti hareketi var. Bundan dolayı Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor ve edecek" dedi.

KOBANİ'DEKİ OLAYLAR İSTİSMAR EDİLİYOR

Türkiye'nin doğrusunu yaptığını, bugüne kadar 4,5 milyar dolardan fazla imkanı Suriyelilere sunduğunu dile getiren Şimşek, "Muhalefetin bu konuları istismar etmesi kadar vahim durum olamaz. Bunun farkında olmak lazım. Siyaseti bazı olayların istismarı için yaptıklarından muhalefet olduğu yerde duruyor. Her şeyi istismar ediyorlar. Ayrıca Kobani'deki gelişmeler de terör örgütü tarafından istismar ediliyor. Güneydoğu ve Doğu illeri adeta kaos ve savaş ortamına döndürülmeye çalışıldı. Demekki yanı başımızda olup bitenlerden ders alınmamış. Demek ki bunların amacı bölgenin daha cahil, yoksul kalmasını sağlamak. Yaktıkları okullar, işyerleri. Aslında yakılan bölgenin geleceğidir. Burada oynanan büyük oyunu görmemiz lazım. Biz hiç kimse arasında ayrım yapmadık. Kobani'deki Kürt kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz onlara da kapımızı açtık. Birkaç gün içerisinde 200 bine yakın kardeşimize geçiş imkanı sağladık. Oradaki trajediye da kayıtsız kalmadık. Ama istismarcıların derdi Kobani değil" dedi.

TERÖRE ÇOK PARA HARCANDI

'Doğu ve Güneydoğu'nun geriye gitmesi Türkiye'nin geriye gitmesidir, bu nedenle birlik ve beraberliğimizi koruyalım' diyen Şimşek, " Çözüm sürecine güçlü bir şekilde destek verilmesi gerekiyor. Terörle mücadeleye çok önemli paralar harcandı. Bu kaynağı insanımız için harcayalım. Bu coğrafyada sorunlar geçmişte demokrasi içinde çözülemedi. Geçmişte etnik sorunlar farklı ülkelerde şiddetle çözülmeye çalışıldı. İlk defa bir hükümet sorunu demokrasi içinde çözelim diyor. Bu çok önemli, Türkiye bunda başarılı olursa Ortadoğu'da yaşanan mezhep veya etnik kökenli sorunlar belki son bulacak. Bu bölge yeterince trajedi yaşadı, yeterince zulüm gördü. Bunun son bulması lazım. Türkiye'nin istikrarlı olması lazım. Siyasi istikrarı güçlü şekilde devam ettirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

100 LİRANIN 23 LİRASI EĞİTİME

Türkiye'de son 1 yılda 1 milyon 200 bin insanın istihdam edildiğini ancak buna rağmen ülkedeki işsizliğin giderek arttığını belirten Şimşek, "Hani diyorlar ya, 'Şeffaf olalım, hesap soralım, vergilerimiz nereye gidiyor?' İşte vergilerin en büyük kısmı yani topladığımız 100 liralık bir verginin yaklaşık 23 lirası eğitime gidiyor. Hepimizin çocuklarının eğitimine gidiyor. 100 liranın 20 lirası sağlığa, 20 lirası sosyal harcamalara, 20 lirası yatırıma gidiyor. Son 12 ay içerisinde 1 milyon 200 bin insana iş bulduk. Ancak buna rağmen Türkiye'de işsizlik giderek artıyor. Bizim çalışma çağındaki nüfusumuz, genç nüfusumuz Avrupa'ya oranla çok hızlı artıyor. 1,7 milyon insana iş bulmamız lazım ki Türkiye'de işsizlik aynı düzeyde kalsın. Birçok ülkede nüfus düşüyor. Çalışma çağındaki nüfus Türkiye'de çok hızlı artıyor. Bizim karşı karşıya olduğumuz sorun çok daha büyük ölçekte" dedi.

UZER:GAZİANTEP TEŞKİLATI ÇOK İYİ DURUMDA

Toplantıda konuşan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ise, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerin önemine değindi. Uzer, "Çok yakın bir zamanda seçim sürecine giriyoruz. Rutin çalışmalarımız devam ediyor. Gaziantep teşkilatı olarak bizler yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şu anda da çok iyi bir durumdayız” dedi.

GAZİANTEP BUNU HAKETMEDİ

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Uzer, "Dik duruşumuz devam edecek. Gaziantep'in huzurunu kimseye bozdurmayız. Dışarıdan gelen ne olduğu belirsiz kişiler maalesef şehrimizi karıştırmaya çalıştı. 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. İmajımıza çok büyük zarar verdi. Bunu haketmedik. Birileri burayı hedef seçti. Ama biz dik durup, akıllı ve serin kanlı durarak bu karışıklıkları getirmek isteyenlere meydan vermeyeceğiz. Anteplilik duruşunu bundan sonra da gösterelim. Burası barış, hoşgörünün egemen olduğu bir şehirdir. Bundan sonra da böyle olacaktır" dedi.

ŞAHİN:KAYNAK ADALETSİZLİĞİ VAR

Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de gerçekleştirilen hizmetleri içeren bir sunum yaptı. Kısa zamanda çok iş başardıklarını söyleyen Şahin, Gaziantep üzerinde oynanan oyuna müsaade etmeyeceklerini kaydetti. Şahin, şehre kaynak gelişinde adaletsizlik olduğunu belirterek, "Kocaeli kişi başı 700 lira alıyorsa, Gaziantep 300 lira alıyor. Gaziantep'e gelmesi gereken kaynak Mersin'e gidiyor. Bu konudaki adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Fatma Şahin, “Hazreti Adem ile Havva anamızdan beri bir başka mücadele var. Bu mücadele iyiler ve kötülerin mücadelesi. Yakanlar ve yıkanlar ile yapanlar ve inşa edenlerin mücadelesi. Okul yakanlar, kütüphane yıkanlar insanlık tarihi boyunca var oldu ama AK Parti; Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Hazreti Mevlana’nın diliyle bu topraklara sahip çıktı ve ben yapmaya devam edeceğim dedi. Sevgiyi, kardeşliği ekmeye devam edeceğim dedi. Nifak tohumlarını yıkmaya devam edeceğim dedi.”

MAZICIOĞLU:300 BİN SURİYELİ VAR

Halil Mazıcıoğlu ise, Gaziantep'te 300 bin Suriyeli'nin bulunduğunu belirterek, parklarda, hastanelerin Suriyelilerle dolu olduğunu belirterek, belediye ve kuruluşlara yardım yapılmasını istedi.

Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Bakan Şimşek'in yanı sıra AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Başkanı Ahmet Uzer, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Meral KINACILAR