HDP Gaziantep 1. Olağan Kongresine gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şok iddialarda bulundu ve Kobani eylemlerinde ölenlerin kimler tarafından öldürüldüğünün açıklanmasını isteyerek "Burada 5 insan katledildi, nerede failleri? HDP yapmışsa buyurun ortaya çıkarın. Görüntüler var, fotoğraflar var. Kimlerin örgütlediği, kimlerin öncülük ettiği belli ama dikkat edin bu ülkede en büyük kışkırtmayı Başbakan’ın kendisi yapıyor sonra dönüp faturayı bize çıkartıyor. Şimdiler de MHP ile aralarında kışkırtmaca oynuyorlar. ’Oraya gidemezsin, şuraya gidemezsin’, öbürü de bu kışkırtmanın karşısında herhalde il il gezecek öyle görünüyor. Bir ülkenin Başbakan’ını düşünün ki Dersim’de provokasyon çıkarmak için elinden geleni yapsın."diye konuştu.

Demirtaş sözlerine devamla, "Gaziantep gibi yerlerde kışkırtmalara prim vermeyelim. Kobani direnişi sırasında burada da ciddi provokasyonlar yaptılar. Ellerinde palalarla, silahlarla, kasaturalarla insanları sokaklara salıp, burada 5 kişinin katledilmesine yol açtılar. Onların hepsi, bilinçli provokasyonlardı. Bunları da getirip HDP’ye, bize mal etmeye çalıştılar"dedi.

"KOBANİ TOPRAKLARINA TÜRKİYE’DEN SALDIRI"

IŞİD’in önceki gün Türkiye topraklarından Kobani’ye saldırdığını ve görüntülerin olduğunu iddia eden Demirtaş, şu iddialarda bulundu: "IŞİD, dün Kobani topraklarına Türkiye’den saldırı yaptı. Valilik, Genel Kurmay ve Başbakanlık inkar edici açıklamalar yaptı. Fotoğraf, görüntüler var. Toprak Mahsulleri Ofisi, Tarım Bakanlığı’nın bir kurumudur. TMO, o silolar Türkiye sınırı içerisindedir. Görüntülerde açık açık var; IŞİD barbarları, TMO silolarından Kobani’ye ateş ediyorlar. Dünkü görüntüler var. Oraya nasıl rahat bir şekilde girebiliyorlar? Nasıl oradan bu şekilde bir savaş yürütüyorlar? Bunu açıklamaları lazım. Orada 70 gündür nöbet tutanları copluyorlar ama IŞİD barbarları Türkiye sınırını rahat rahat kullanabiliyorlar. Başbakan’ın çıkıp bu konuyla ilgili açıklama yapması gerekiyor. IŞİD barbarlarının sınırı kullanma izni verildi mi? Bundan haberiniz var mı?"

KATILIM BÜYÜK OLDU

HDP Gaziantep 1. Olağan Kongresi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Gaziantep Duru Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kongreye ESP İl Başkanı Sibel Işık, Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez ile çeşitli partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından katılım oldu.

Abdullah Öcalan pankartlarının da açıldığı kongrede konuşan HDP Gaziantep Eş Başkanı Mehmet Karayılan "Pankartımızda belirtildiği gibi özgür yaşam ve özgürlüğümüzü örgütlemeye hoş geldiniz. HDP kurulurken Türkiye yeni bir yaşam şiarıyla ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’nin her alanında bizim yaşam çağrımıza cevap verildi ve her bölgeden bize oy çıktı. Bu HDP’nin yolunun açık olduğunu aynı zamanda HDP’nin çözümün anahtarı olduğunun bir kanıtı olarak gösterilmiştir. Gaziantep’te halkımızın HDP’ye karşı olan ilgisini provoke etmek ve bunu boşa çıkartmak için 7 8 Ekim’de halkımızın Kobani’nin yanında durmasına karşı provokatif eylemler gerçekleştirilmiştir. Antep’te 5 insanımız öldü ve onlarca yaralımız olmuştur. Burdan onu kınıyoruz ve lanetliyoruz. Kongremize olan ilgiden anlıyoruz ki AKP ve bazı kesimler rahatsız olmuştur. Bu rahatsızlığını demokratik çerçevede dile getirme yerine bizim marjinalleştirme, bizi şiddete konusunda provokatif yaklaşımlar göstermiştir. Her alanda saldırılar gerçekleştirmiştir ama bizim insana dair, yaşama dair, halklara dair yaklaşımımız bu provokatif yaklaşımlara karşı gerginliği artırıcı değil halkı sağduyuya çağırma halkı sağduyuya çağırma çalışmalarımız olmuştur. Bu anlamda Antep’te biz HDP olarak ötekileştirilen herkesi kucaklamaya, sorularımıza ortak çözüm bulmaya, farklı kesimlerle çeşitli zamanlarda girişimlerimiz, temaslarımız olmuştur ama bu yeterli değildir elbette bu kongrebizim eksiklerimizi giderecek. Önümüzdeki seçim sürecinde bütün katılımcıları destek vermeye davet ediyoruz.

İŞTE YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Mehmet Karayılan Eş Başkan, Dilan Çetinkaya, Hurşit Besle, Hamza Bayındır, Soner Çadır, Hüseyin Ceylan , Atiye Okay, Pınar Adıbelli, Yılmaz Melet , Emin Kavak, Dilfiroz Zengin, Nuray Göktepe, Abdullah Açar, Rışvan Deniz, Serhat Ovayolu, Adnan Erol, Selman Tutumlu