Siyasi partilerin bayramlaşma törenlerine bu yıl koalisyon muhabbetleri damgasını vurdu.

Ak Parti'nin bayramlaşma töreni bayramın birinci günü il binasında yapıldı. Bayramlaşma törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantepmilletvekilleri, Abdulhamit Gül, Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer, Şamil Tayyar ve Mehmet Erdoğan ile GaziantepBüyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve ilçe başkanları da katıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Abdulhamit Gül, konuşmalarında bölgeye barış gelmesini temenni ederken, halkın 7 Haziran'da verdiği mesajı iyi okuduklarını söyledi. Gül ve Şimşek, hükümetin kurulması için çaba ve görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, bu süreçte Ak Parti'nin sürekli yapıcı olduğunu vurguladı.

CHP'DE BAYRAMLAŞMA

Sait Köse'nin istifasının ardından il başkanlığı görevine atanan Akif Ekici ve ekibi, bayramın ikinci günü parti binasında bayramlaşma töreni düzenledi. Devlet eski bakanlarından Mustafa Yılmaz, Milletvekili Mehmet Şeker, Sait Köse'nin de katıldığı bayramlaşma töreninde birlik beraberlik mesajları verildi. Partililerin sohbetlerinin ana konusu koalisyon seçenekleri oldu.

HDP'DE İKİ MİLLETVEKİLİ HAZIR BULUNDU

HDP'nin bayramlaşma töreni bayramın ikinci günü parti binasında yapıldı. İl Başkanı Mehmet Karayılan, Milletvekilleri Celal Doğan ve Mahmut Toğrul'un da katıldığı bayramlaşma töreninin bu yıl parti olarak ilk bayramlaşma töreni olduğunu belirtti.

MHP'DE BAYRAMLAŞMA COŞKUSU

MHP'nin bayramlaşma töreni de bayramın ikinci günü yapıldı. Bu yıl meclise iki milletvekili gönderen MHP'de bayramlaşma töreni de coşkulu geçti. Ümit Özdağ ve Tolga Orhan'ın yanısıra, başramlaşma törenine Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç da katıldı. Ümit Özdağ ve yöneticiler koalisyon değerlendirmesi yaptı. Meral KINACILAR