Gaziantep'te son günlerde zabıtaya en fazla şikayet otobüslerden gidiyor. Zabıta, sıcakların artışıyla birlikte klimasız olan veya klimasını çalıştırmayan otobüslere denetimlerini artırdı. Klimasını çalıştırmayan otobüslere yazılan ceza miktarı 209 TL.

GÜNLÜK 100 OTOBÜSE DENETİM

10 günden bu yana otobüslerde çalıştırılmayan klimalar yüzünden vatandaşların yoğun şikayetiyle karşılaşan Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, çareyi denetimleri sıklaştırmakta buldu. Günlük 100 otobüse ihtar ve ceza tutanağı düzenleyen zabıta ekipleri, sabah 8, öğleden sonra 8 ekiple otobüslere denetim yapıyor. Ekipler, klimasını çalıştırmayan otobüslere ihtar ve ceza tutanağı düzenliyor.

5 LİTRE MAZOT İÇİN

Otobüslerin klimalarını çalıştırmamasına tepki gösteren vatandaşlar, "Mazot gider diye klimayı çalıştırmıyorlar. Eğer çalıştırsalar gidecek olan mazot miktarı 5 litre. Ayrıca bazı otobüs şoförleri vatandaşı aldatmak için fan çalıştırıyor. Otobüslerin için kışın soğuk, yazın sıcak. Denetim de çare olmuyor. Bu kaçıncı şikayet, bu kaçıncı denetim" diye konuştu. Meral KINACILAR