Gaziantep İl Hakem Kurulu, 2013 – 2014 futbol sezonu boyunca gösterdikleri performanslara göre bölgesel klasmana teklif edilecek hakem ve gözlemcileri belirledi.

Yaptığı son toplantıda değerlendirme yapan İl Hakem Kurulu bölgesel adayları tespit etti. İl Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Bölgesel Hakemliğe İbrahim Yurday Güvenç ve Emrullah Doğan. Bölgesel Yardımcı hakemliğe ise Abdullah Işık, Miraç Birkan Sofracı, Emrah Aksoy ve Müslüm Ünlü’nün aday gösterildiği açıklandı. İlimizden ayrıca Bölgesel Gözlemciliğe Bülent Alkan, Halil Bahar, Hasan Tekin, Hacı Budak ve Erkan Çolak aday gösterildi.

YILDIZ “MHK’NİN KRİTİRLERİNİ BAZ ALIYORUZ”

Konu hakkında açıklama yapan İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Soner Yıldız, “2013 – 2014 Futbol sezonu sonunda bölgesel klasmanlara teklif edeceğimiz hakem, yardımcı hakem ve gözlemci arkadaşlarımızı yaptığımız son toplantıda belirlemiş olduk. Hakem arkadaşlarımız, Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenecek olan yazılı sınava katılacak. Buradaki başarılarına göre Merkez Hakem Kurulu, değerlendirmeye alacak. Bu arkadaşlarımızı teklif ederken baz aldığımız kriterler var. Merkez Hakem Kurulu’nun baz aldığı kriterleri aynı şekilde dikkate aldık. Bu arkadaşlarımızı sezon başından bu yana idmanlara katılması, eğitimlere katılması, sosyal faaliyetlerimize katılması. Sezon başından itibaren hakemlik yaptığı maçlarda aldıkları notlar. Müsabakalarda ki zorluk derecesi bizim için çok önemli. Çıktıkları maçların zorluk durumuna göre aldıkları puanlar. Fiziki durumları, yaşları, eğitimleri, yabancı dilleri durumları” diye konuştu.