*Muhammet ile ciddi bir talip gelirse satılabilir ama onun haricinde kulübümüzde kalacaktır

*Gaziantepspor olarak Mersin ve Eskişehir’den tek taraflı fesih transferi yapmayacağız.

KIZIL'DAN HAKLI TEPKİ

Gaziantepspor Futbol şube Sorumlusu Mustafa Kızıl üç büyük diye tabir edilen takımların transfer politikalarını çok yanlış bulduğunu söyleyerek, “Biz Benfica’dan, Porto’dan futbolcu alabiliyoruz. Ama İstanbul takımlarından alamıyoruz” dedi.

Büyük takımların çok paralar verdiğini belirten Kızıl, “Büyük takımların transfer politikası’nın aslında şampiyonluklar yaşamış Porto ve Benfica gibi olması gerek. Biz Benfica’dan futbolcu alabiliyoruz. Örneğin Marçal. Ama Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlardan almak mümkün değil. Futbolculara verdikleri paralar bizim bütçemize eşit. Bir kulüp transfer yaparken futbolculara verdiği paraları ‘yarın git’ dediklerinde o rakamı bulabileceğine inanıyorlarsa versinler” ifadesini kullandı.

PARAYI VERİRLERSE SATARIZ

Transferin en önemli ismi Muhammet Demir ile ilgili de açıklama yapan Kızıl, “Trabzonspor ile daha önce görüştük. Hatta Başkan Muharrem Usta ile konuştuk. Ama anlaştığımız birşey yok. Batur Altıparmak aracılığıyla Fenerbahçe’nin ilgilendiğini öğrendik. Galatasaray ile hiç görüşmemiz olmadı. Muhammet ile ciddi bir talip gelirse satılabilir ama onun haricinde kulübümüzde kalacaktır” dedi.

ESKİŞEHİR VE MERSİN’DEN FUTBOLCU ALMAYACAĞIZ

Geçen hafta Mersin İdmanyurdu’nda yaşanan krize değinen Kızıl, “Mersin İdmanyurdu’nun Bursa maçına çıkmayacak diye duyduk. Allah’tan bu maça çıktılar. Yoksa Dünya’ya rezil edeceklerdi. Futbolcular defalarca idmana çıkmadılar. Kulübün bulunduğu mevcut durumu kullanarak kendi lehlerine kullanmak için herşeyi yaptılar. Biz Gaziantepspor olarak Prensip kararı aldık. Bundan sonra Mersin ve Eskişehir’den tek taraflı feshetmiş hiçbir futbolcuyu transfer etmeyeceğiz. Futbolcular ve kulüpler barışık olmalı. Kulüp futbolcuların kötü gününde, futbolcularda kulüplerin zor anlarında yanında olmaları gerekiyor”

ORKAN’A TEKLİF YOK

Öte yandan Orkan’ın Trabzonspor ile ilgilendiği yönünde çıkan haberlere de açıklık getiren Kızıl, “Orkan Çınar çok yetenekli ve geleceği yıldız adaylarından olan bir futbolcu. Bize gelen hiçbir teklif yoktur” diye konuştu.