Gaziantep-Galatasaray maçının ardından stattan ayrılan Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, davul zurna ile karşılandı. Kızıl, "Galatasaray'ın ölüsü bile Galatasaray'dır. Onun için futbolcularımızı, taraftarlarımızı, camiamızı tebrik ediyorum" dedi.

Gaziantepspor, Süper Toto Süper Lig’in 23. haftasında sahasında Galatasaray'ı ağırladı. Mücadele ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. Maçı, Galatasaray yöneticileri ile birlikte şeref tribününde izleyen Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, maçın bitmesinin ardından stadın protokol çıkışında bir grup taraftar tarafından davul zurna ile karşılandı. Alınan 3 puan nedeniyle mutlu olduğunu belirten Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, futbolcu ve teknik heyeti kutladı.

"GALATASARAY KÜÇÜMSENECEK BİR TAKIM DEĞİL"

4 maç sonra kalesini devralan Karcemaskars ve futbolcuların özgüveni ile maçtan net skor elde ettiklerini belirten Kızıl, Galatasaray'ın küçümsenecek bir takım olmadığını söyledi. Galatasaray'ın yorgun ve moralsiz olduğunu bilerek takımın hazırlandığını ifade eden Kızıl, "Galatasaray küçümsenecek bir takım değil. En güzide, en büyük, lokomotif takımlarımızdan bir tanesidir. Bugün günlerinde değillerdi. Avrupa maçından geldikleri için yorgun olabilirler. Ölüsü dahil Galatasaray'dır. Onun için futbolcularımızı, taraftarlarımızı, Gaziantep camiasını tebrik ediyorum" dedi.

"BÖYLE NET BİR SKOR BEKLEMİYORDUK"

Kızıl, gazetecilerin "Bu kadar net bir galibiyet bekliyor muydunuz?" sorusuna ise, "Bekliyorduk desek yalan olur. Galatasaray'ın UEFA'daki mağlubiyeti, moralsizliği, yorgunluğu bu skoru getirdi. Neticede, bu futbolcular robot değil. UEFA, Şampiyonlar liginde bir iddiası kalmadığı için, bunların tek hedefi, kupaydı. Hedefleri kupayı müzelerine getirmekti. Şampiyon olsa da Avrupa'ya gidemeyecekler. Biz bu nedenlerden dolayı böyle bir galibiyet için çabaladık" şeklinde yanıt verdi.

Daha sonra Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'ın kardeşi ve eski Gaziantepspor Yöneticisi Mehmet kızıl ise taraftarlarla birlikte halay çekerek, galibiyeti kutladı.