Gaziantepspor’da seçimli mali kongrede tek aday olan İbrahim Kızıl, hem aklandı hem de yeniden başkanlık görevine getirildi.

Dedeman otelde yapılan kongrenin divan başkanlığını Avukat Mehmet Tuncel yaparken, faaliyet ve bütçe raporları, katılan üyelerin açık oy sistemiyle ibrası gerekleştirildi. Başkan İbrahim Kızıl ile birlikte bir önce ki yönetimden 5 kişi kalırken, yeni listede 15 isim yer aldı ve 20 kişilik yönetim oluşturuldu.

Protokol yoktu

Gaziantepspor’un bulunduğu çıkmazdan kurtulması adına bakan, vali, milletvekilleri, iş adamaları ve oda başkanlarından yardım isteyen Gaziantepspor başkanı beklediği yardımı almasının ardından gelişen süreçte bütün protokol üyelerini küstürünce dün yapılan kongrede hiç biri gelmediği gibi mesaj ve çiçekte göndermediler.

Muhalefet katıldı

Gaziantepspor’un seçimli mali kongresinde iktidar partisinden ve protokol üyelerinden hiç kimsenin yer almamasının aksine CHP ve MHP’den temsilciler katıldı.

CHP il başkanı Mehmet Gökdağ ile birlikte milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Özdemir, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici ve Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Fethi Albayram katılırken, MHP’den ise Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Mustafa Akdoğan katıldılar.

Ekici’ye kınama

Gaziantepspor kongresinde üyeler konuşma yapan CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, “Siyaset konuşmayacağım demesine rağmen projelerinden bahsedince, Gaziantepspor kulüp başkanı İbrahim Kızıl kendisini kınadığını açık dille ifade etti.

Gaziantepsporluluar derneği çark etti

Gaziantepspor’da yaşanan süreç içerisinde başkan adayı olarak Bilal Çeker’in ismi netlik kazandıktan sonra destek verdiklerini ve Gaziantepspor’un daha iyi yerlere geleceğine inandıkları yönünde basın açıklaması yapan Gaziantepsporluluar dernek başkanı Serdar Kıribiş, salonda yaptığı konuşmalarla dinleyenleri hayretler içerisine bıraktı.

Bilal Çeker’e her ortamda destek olacakları açıklamasını yapan Kıribiş bu defa da İbrahim Kızıl’ın yanında yer aldıklarını söyleyerek tutarsız davranış içerisinde bulunması şaşkınlık yarattı.

ACABA NE GÜNAH İŞLEDİK

Yapılan kongrede oda başkanları da protokolde hiç kimsenin olmadığına değinen Gaziantepspor kulüp başkanı İbrahim Kızıl, “ Bu durumda ki üzüntümü paylaşmak istiyorum. Ben buraya gelirken otelin önünde ki sahaya baktım, kapının önünde, koridorlarda merdivenlere de. Biz ne olursak olalım hepimiz faniyiz, burası ne benim, ailemin, babamın, ecdadımın yeri değildir. Hepimiz gidiciyiz bu Gaziantepspor kulübü bu şehrin takımıdır, bu şehirde yaşayan bütün insanlarımızın takımıdır. İnanın üzülüyorum, Gaziantepspor başkanı kim olursa olsun herkesin saygı duyması lazım, sevgi göstermesi lazım. Gaziantepspor, taşınır mı veya devredilir mi? Ben kendim istediğim gibi yönetebilirmiyim? Veya başkası yönetebilirmi? Hiç kimsenin buna hakkı ve haddi var mıdır. Ondan dolayı gönlümde ki protokol sizlersiniz ama hiçbir arkadaşımız gelmedi. Acaba ne günah işledik? Suç mu işledik? Suçumuz mu var? Hatamı yaptık? Saygısızlık mı yaptık? Ne yaptık? “ dedi.

KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEDİM

İlk seçildiği günleri çok iyi hatırladığını açıklayan Kızıl, “ 2006 Ocak ayında ben başkan seçildiğimde “Kazanan Gaziantep şehri, Gaziantepspor oldu. Biz hepimizin birbirimizden hiçbir farkı yok benim en büyük servetim insanlara olan saygı, sevgi ve mütevazılığimdir. Bütün servetim budur” dedim. Maalesef bugünlere bakıyorum, bu kongrede kimsenin olmamasına çok üzüldüm. Yazık, ben günah mı işledim? Celal Doğan başkanımın döneminde görev yaptığım arkadaşlarım var. Bu şehirde defalarca her zaman medya yoluyla ilan yaptım. O zaman hiç kimse sahip çıkması ben Ankara’da oturuyordum, benim ailem buradaydı ama ben burada değildim. Yönetime girdim, Celal bey bıraktığında kimse sahip çıkmayınca başkan oldum. Celal bey bize teveccüh gösterdi bana teklif etti öyle veya böyle geldik. 8 yıl oldu, bu şehirden, sivil toplum örgütlerinden, iş adamalarımızdan, yönetimde bulunan arkadaşlarımızdan hiçbir gün kimseyi rahatsız etmedim. Kulübe para lazım diye kimseyi aramadım. Benim arkadaşlarım dedi ki “şehirle bütünleşelim” dediler. Tamam dedim bütün sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. İş adamlarımızı ziyaret ettik, büyük saydığımız insanlara gittik. Kendi örf anelelerimiz çerçevesinde hepsini ziyaret ettik. Kimseden para istemedik sadece “bu takım bizim değil bu şehrin takımı sizlerde büyüklerimiz olarak yanımızda durun, en azından maçlarımıza gelin, bizi yalnız bırakmayın” dedik. Tabi dar çerçeveli arkadaşlarımızla birkaç kişi ile gittik ama hepsini ziyaret ettim. Herhalde 3 – 4 defa sanayi ve ticaret odalarımıza, iş adamlarımıza gittim ama hiçbir şey istemedim. Gücüm yeterse yaparım gücüm yetmezse de Gaziantepspor’a zarar vermeye ne benim ne de hiç kimsenin hakkı yoktur. Gaziantepspor, Gaziantep’in en büyük markasıdır. Ne dolara, ne ipliğe, ne kumaşa benzer. En büyük marka Gaziantepspor’dur. Tüm samimi duygularımla hepsine gittim ama maalesef” dedi.

GELİP GEÇİCİYİZ

Kötü bir süreç yaşadığını açıklayan Kızıl, “ Allah hiç kimsenin başına getirmesin konuya da girmek istemiyorum. 72 gün kardeşlerim, personellerim ve yönetimden arkadaşlarla 4 duvar arasında kaldık. Biz kendimize belki cenabı Allah bizi seviyor dedik. Bu işe vesile olan, bu davayı gündeme getiren ve bizi içeri aldıran o kötü insanların belki de daha kötü işlerden bizleri korudular. Tevekkül ettik, Allah’a şükür ettik. Cezaevinde beyin kanaması geçirdim, yüksek tansiyon, şeker var bende yok yok her şey var. Başkan olmazdan önce de asprin dahi kullanmazdım. Feda olsun Gaziantepspor’a, biz elimizi taşın altına koyduk hep beraber el birliğiyle bir şeyler yapalım, güzel yerlere getirelim. Ben cezaevinde ilaç kullanmayı bırakmıştım denek ki dışarıda daha çok şeyler var. Dedikodu, bu tür olaylar bize zarar veriyor. Bu takım ne benim ne de yönetimde ki arkadaşlarındır. Biz gelip geçiciyiz, hiç kimseyi üzmemesi lazım. İnsanın onuru, şahsiyeti, kişiliği her şeyin önündedir. Cenabı Allah bunu herkese nasip etmez. Para gelir gider Allah bizi buralara getirdi. Ben rüyamda görsem Gaziantepspor başkanlığını inanmazdım. Allah’a şükür geldik buraya hizmet ediyoruz. Bülent Mamatoğlu arkadaşım da çıktı konuştu. Gaziantepspor’a en eski hizmetleri olan insandır” dedi.

YÜKÜMÜZ AĞIR

Yaşana süreçte ki konuların hiç birine değinmeyeceğini belirten Kızıl, “Toplantı böyle oldu, bu bunu söyledi, başkası şunu söyledi gibi laflar edildi. Benim ne söylediğimi Cenabı Allah biliyor onun için hiç onların birine değinmek istemiyorum. Bu süreçte gerek bakan hanım, gerek valimiz, gerek milletvekillerimiz. Gaziantepspor adına yaptıkları çabalardan dolayı da sizlerin önünde teşekkür etmek istiyorum. Emeklerinden dolayı, yaptıkları ve Gaziantepspor’un geleceğiyle ilgili iyi projelerinden dolayı insanları bir araya getirmelerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Artık bize düşen görev mevcut yönetimle karınca kararınca Gaziantepspor’a el birliğiyle sahip çıkıp bayrağımızı daha iyi yerlere getirmek, Gaziantepspor’u başarılarla anıltmak, futbol camiasında daha güzel şeyler yapmak istiyoruz. Bizim yükümüz ağır, sorumluluklarımız var Gaziantepspor sevdalılarına karşı sorumluluklarımız en iyi şekilde temsil etmek. Bize düşen görev budur. Bu yönetimin Gaziantepspor’u 6 aylık süre içerisinde başarılarla dolu olsun.

AKİF EKİCİ’Yİ KINIYORUM

CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Akif Ekici’yi kardeşi gibi sevdiğini açıklayan Kızıl, “Beraber Celal bey yönetimde de görev yaptık. Burası Gaziantepspor’un kongresi her kesin fikrine, zikrine, şekline saygı duyuyorum. Burada her görüşten, ideolojiden ve fikirden insanlar vardır. Herkesin birbirine saygı duyması lazım. Kürsüye çıkarken “siyaset değil spor konuşacağız dedi” sporun dışında her şeyi konuştu. Ben isterdim ki sporla ilgili konular veya tavsiyeleri varsa onları konuşması lazımdı ama geldi bu kürsüde kendi reklamını bedavadan yaptı. Kendisini bu kürsüden kınıyorum, ben herkese saygı duyuyorum hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız ama hiç kimse gelip te burada bunu yapmasına babamda olsa izin vermem eleştiririm” şeklinde konuştu.

AKİF EKİCİ’NİN KONUŞMASI

Siyasetçi mikrofonu bulunca siyaset yapar ama ben bunu yapmayacağım. Gaziantepspor’u seviyoruz, Gaziantepspor, Gaziantep’in göz bebeğidir, kimsenin bu göz bebeğine zarar verme gibi hakkı yoktur. Gaziantepspor’u koruyacağız, sahip çıkacağız. Bu takım adına bir taşın üstüne bir taş koymuş her kese şükranlarımız sunuyorum.

Biz Gaziantep’i yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Bu şehirde insanların yüzü gülmüyor, adaletli yaşanmıyor. Güler yüzlü Gaziantep yaratacağız, Gaziantepspor’a sahip çıkacağız. Bu şehirde uluslar arası boyutta bir spor köyü oluşturacağız. Gerçek anlamda spor köyü oluşacak ve Gaziantepspor’un alt yapısını sağlayacak. Her bölgede gençlerimizin sporla buluşmasını sağlayacağız.

BÜLENT MAMATOĞLU’NUN KONUŞMASI

İbrahim Kızıl yönetimine Sermet Atay ile birlikte muhalefet ettik. 6 yıl boyunca yönetimin hatalarını veya gördüğümüz sıkıntıları her zaman dile getirdik. İbrahim Kızıl ile şahsi meselemiz bir yanda her zaman duracaktır. Ancak son 2 buçuk aydan beri yaşananlar Gaziantepspor’un şahsi kırgınlıkların, kızgınlıkları bir tarafa bırakarak el birliği içerisinde daha iyi yerlere getirilmesi gerekirdi. Gaziantepspor’la kimsenin kırgınlığı olmaması lazım. Bu takım şehrin takımıdır. Mahkeme kadıya mülk değil, bu gün İbrahim bey olur yarın başkası olur ama bu takım her zaman burada kalır. Bu takım şehrindir, kimsenin şahsi malı değil kırgınlıkların bir tarafa konularak, gönül birliği içinde daha ileriye götürülmelidir. Kişisel kırgınlıklar olabilir ama Gaziantepspor’a kırgınlık olmaz. Burada olmalarını isterdim. Sonuç olarak bu takım şehrin takımı. Bugünden sonra İbrahim beye kırgınlıklarımı bir yana koyup bu takım için elimden ne geliyorsa yapacağım.

Kırmızı-siyahlıların yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor;

İbrahim Kızıl-Başkan

Mustafa Kızıl

Erdoğan Süyür

Mehmet Ali Çelik

Mesut Karasu

Adnan Kayışoğlu

Mehmet Özdemir

Av. Saliha Kübra Kabaali

Av. Gökhan Elçi

Abdulhadi Çelik

Mesut Yılmaz

Bülent Konca

Mustafa Tutar

Abdullah Devrim Sever

Beşir Demircioğlu

İsmail Selçuk

Şefik Filik

Metin Saltık

Bülent Özüzümcü

Yusuf Aydın.

MUHARREM TÜRKOĞLU