Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, dün Ökkeş Özekşi’nin kaleme aldığı Passolig konusunda harekete geçti ve yönetimde yetkili isimlere bu sorunun çözümü için yetki verdi. Bunun üzerine gün boyu yapılan çalışmalar sonrası, akşam resmi bir açıklama yapıldı. Kulüp resmi sitesinden yapılan açıklamada, özellikle taraftarların maç günü Passolig almaması istendi. Sistemin maç günü Passolig’leri görmediğini ve bu nedenle taraftarların stada giremediğine dikkat çeken açıklamada, ayrıca bazı öneriler sunuldu. İşte Gaziantepspor yönetiminin resmi siteden yaptığı açıklama:

“Passolig sistemi ile birlikte yaşanan sıkıntılar; tarafımıza ulaşan şikayetler, müsabaka günlerindeki gözlemlerimiz ve değerli basın mensuplarımızın haber ve köşe yazıları dikkate alınarak rapor haline getirilmiş ve müteaddit defalar gerek TFF, gerekse Passo Genel Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunulmuş ancak Mersin İdman Yurdu maçında da müşahade edildiği üzere sorunların çözümü noktasında istenen sonuç alınamamıştır.

Bu nedenledir ki; Yönetim Kurulumuzun, taraftarımızın ve basın mensuplarımızın birlikte hareket ederek mevcut sistem içerisinde çözüm üretmesi gerekmektedir.

Sorunun çözümüne ilişkin Yönetim Kurulumuzun önerileri aşağıda sunulmaktadır.

1-)Passolig sisteminde müsabaka günü passo kart satışı yasak olduğundan taraftarımızın kulübümüz logolu passolig kartlarını maç gününden önce temin etmesi gerekmektedir.

2-)İnternet üzerinden passo kart başvurularında, kartların temin süresi 15-20 günü bulabilmekte ve taraftarlarımız bu sürece denk gelen müsabakalara girebilmek için gişelerden tek maçlık pass kart alarak ikinci bir işleme maruz kalmaktadır. Dolayısıyla taraftarlarımızın internet yerine Sankopark’ta yer alan Gaziantepspor Store ya da stadyum etrafındaki gişelerden kartlarını almaları işleyişte kolaylık sağlayacaktır.

3-)Özellikle müsabaka saatine yakın zamanda yapılan bilet yüklemesi passo sistemine geç düşmekte ve bu nedenle bilet yüklemesi yapan taraftarlarımız turnikelerde sıkıntı yaşamaktadır. Bu tip sıkıntılara mahal verilmemesi için taraftarlarımızın bilet yükleme işlemini müsabaka saatine bırakmamaları özel önem arz etmektedir.

Bununla birlikte, kombine kart sahiplerinin stadyuma sorunsuz bir şekilde girebildiği gözlemlenmiş olup, sorunun kökten çözümü için Güney Kale Arkası Tribün kombinekartlarının 04.11.2014 tarihi saat 15:00 itibariyle 50 TL bedel üzerinden satışa sunulmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla arz olunur. Gaziantepspor Yönetim Kurulu

ÖKKEŞ ÖZEKŞİ NE YAZMIŞTI ?

İBRAHİM KIZIL HATA EDİYOR

Çünkü taraftarına sahip çıkmıyor.. Çünkü taraftarı maça gelmek istiyor ama stada giremiyor. Elinde passolig kartı var ama giremiyor işte.. Haftalardır bu sıkıntıyı yazıyorum ama başta İbrahim Kızıl olmak üzere tüm yöneticiler hiç oralı olmuyor..Yol gösteriyoruz, işin teknik detaylarına giriyoruz ama aldırış etmiyorlar..

Oysa bu sezon sporseverler Gaziantepspor’a ilgi göstermeye başladı. Passolig denen lanet sisteme bile katlanıyor. Elinde kartıyla sahaya geliyor ama kapıdan içeri giremiyor.. Ne yapsın bu durumda taraftar ? Çaresiz küfürler ederek geri dönüyor.. Oysa yanında yönetim olsa, sorrununa çare bulmaya çalışsa kısmen de olsa rahatlayacak.. Ama yok, çaresizce bizi arıyorlar.. Dert yanıyorlar..

Ve görünen o ki, Sayın İbrahim Kızıl taraftarının bu passolig sorununu çözme adına atması gereken adımı, göstermesi gereken tepkiyi göstermiyor.. Oysa bu iş çok önemli. Fırsat bu fırsat.. Ama oralı olmuyor Kızıl ve yöneticileri.. Kaldı ki kendilerinin bile sahaya zor girdiğini duyuyoruz..

Benim söyleyeceğim tek şey; Sayın İbrahim Kızıl, hani hakem penaltınızı vermiyor yaa… Hani hakem buz gibi golünüzü vermiyor yaaa.. Sizde televizyonlara çıkıp bağırıyorsunuz yaaa.. Bu iş aynen öyle bir iş.. Taraftarınız elinde kartıyla maça giremiyor.. Oysa bu iş tam da onlarla barışmak, onlarla iyi olmak için tam fırsat.. Ama siz sesinizi çıkarmıyor, Futbol Federasyonuna bu sorunun çözümü için tek söz etmiyorsunuz..