Osmaniye Belediyesi 1. Off-road Şenliğinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunda bulunan Gaziantep Off-road Kulübü en zor klasman olan S4 kategorisinde 3. olarak dereceye girdi. Kulüp Gaziantep’e madalya ile kupayla döndü. Heyecanlı görüntülere sahne olan yarışmayı binlerce kişi izledi. 4 kategoride gerçekleştiren yarışmalarda pilotlar, çamur, rampa, çukur ve virajlı yollarda dereceye girebilmek için azimle mücadele etti.

Osmaniye Belediyesi Off-road Pistinde gerçekleşen ve Türkiye'nin dört bir yanından Off-road utkunlarının katıldığı, Osmaniye Belediyesi Off-road yarışlarına Gaziantep Off-road Kulübünün performansı Gaziantep’e kupa getirdi. Kıyasıya mücadelenin olduğu yarışmaya yaklaşık 25 ilden ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nden de gelen araçlarla özel tasarlanmış 280 arazi aracı katıldı.

KIYASIYA MÜCADELE

Yarış öncesi Off-road aracına binerek parkuru gezen Osmaniye Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’ya yarış severler ve yarışmacılar alkışlarıyla destek verdi. 4 kategoride gerçekleştiren yarışmalarda pilotlar, çamur, rampa, çukur ve virajlı yollarda dereceye girebilmek için azimle mücadele etti. Çamura saplanan, rampa ve çukurdan çıkamayan araçlar, görevli iş makineleri ve vinçler yardımıyla çıkartıldı.

ORKUN BALAT ÜÇÜNCÜ OLDU

Araçların motor gücüne göre kategorileşen yarışmada, S1 kategorisinde Hatay Dörtyol'dan Bülent Vural birinci, Kadirli'den Alaattin Yorulmaz ikinci, Niğde'den Ümit Kaya üçüncü, S2 kategorisinde Mersin Tarsus'dan Murat Akkaya birinci, Mahmut Kırım ikinci, Adana'dan Kaplan Akkaya üçüncü, S3 kategorisinde Antalya Alanya'dan Adil Müftüoğlu birinci, Beyşehir'den Haceli Şan ikinci, Alanya'dan Halil Arıkan üçüncü, S4 kategorisinde Antalya Alanya'dan Mehmet Hatip Yılmaz birinci, Tarsus'tan Erol Koç ikinci, Gaziantep'ten Orkun Balat üçüncü oldu.

ÖEMLİ BAŞARILAR ELDE EDECEĞİZ

Gaziantep Off-road Kulübü yetkileri “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e verdiği desteklerden dolayı şükranlarımızı bildiririz. Bu yarışlarda Marka Şehir olan Gaziantep’imizi önümüzdeki yarışlarda daha iyi derecelerle temsil edeceğimize inanıyoruz. Gaziantep’ te Burç Göleti kenarında yapılacak Avrupa standartlarında olan pistimizde bu dereceleri daha ileri götürerek kentimizi her zaman gündemde tutacağımıza kulüp olarak söz veriyoruz. 2016 yılının son çeyreğine kadar tamamlanacak olan Gaziantep Off-road pistinin tüm Türkiye’ ye şimdiden büyük katkı ve katılım sağlayacağının inancındayız” dediler.