HDP Gaziantep Milletvekili adayı Celal Doğan, daha önce kentte 15 yıl belediye başkanlığı yaptığını söyleyerek CHP yerine HDP’yi tercih etmesinin sebebini açıkladı. HDP dışında AK Parti’yi durduracak başka siyasi parti olmadığını ve bu nedenle tercihini HDP’den yana kullandığını belirten Doğan, “Eğer mevcut iktidarı durduracak ve gelecekte bu ülkenin umudu olacak başka bir siyasi parti olsaydı onu tercih ederdim. Hatta kendim o partide olmasam bile oy verirdim. Milletvekili olma arzusu ile HDP’ye gelmedim. Siyasi partiler bir mebus atölyesi değildir. Ülkeyi yönetme arzusu olan partilerdir. Bu ülkede o işi yapacak parti yok. O nedenle buradayım. Çok kutsal saydığım bir dava için buradayım” dedi. Doğan bu arada 15 yıl belediye başkanlığını yaptığını ancak buna karşın kentte seçim bürosu vermek konusunda kendilerine tereddüt gösterenlerin olduğunu dile getirdi.

Celal Doğan, HDP milletvekili adayları Macit Bozkurt, Osman Demirci, Dilek Büyükkaya, Gülseren Kocaer, Mahmut Toğrul, Güzel Koç, Fatoş Çetinkaya, HDP Gaziantep İl Eş Başkanları Dilan Çetinkaya ve Mehmet Karayılan ve Suriye Afrin kantonu eş başkanı Elham Ahméd Tuğcan Hotel’de basın toplantısı düzenleyerek yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

BARAJI AŞMAZSA KIYAMET KOPMAZ

HDP’nin barajı aşacağına inandığını ancak aksi durumun ülkeyi kaosa sürükleyeceği yönünde bir algı yaratılmaya çalışıldığını da savunan Doğan, “Barajı aşarsak Türkiye; Ortadoğu’daki diktatör rejimlere eğimli bir anlayışın yani başkanlık sisteminin rüyası ve hayalinden kurtulacak. HDP barajı aşmazsa kıyamet kopmayacak. Siyasi ortamı bulandırmak için özellikle bu algı oluşturulmak isteniyor. Biz 100 metre koşmuyoruz, maraton koşuyoruz. Aksi bir durumda da bizler demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

MECLİS ÇOK RENKLİ OLACAK

Celal Doğan HDP’nin her kesime hitap eden bir parti olduğunu belirtti ve “partinin hedefleri Türkiye kadar çeşitli bizde her ırktan insan var, her mezhepten insan var, her türden her tabakadan insan var;işçisi var, köylüsü var, alevisi var, sunnisi var, ezidisi var yezidisi müslümanı var bizim bu farklılığımız” diye konuştu.

ENGELLENİYORUZ

Celal Doğan’ın, dikkat çeken mesajlar verdiği toplantıda, “Daha enteresanı reklamlarımızı, afiş ve ilanımızı yaptırmak konusunda başvuracağımız kurumlardan ne cevap alacağımız konusunda çok ciddi kuşkularımız var. Yani kendimizi ifade konusunda belli bir engelin içinde olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.

KARAYILAN: ALTERNATİF OLDUK

Mehmet Karayılan mevcut partilerin alternatifi olduklarını söyledi . Karayılan, “Biz şunu çok önemsiyoruz biz Türkiye’de; adaletin, toplumsal barışın kurulması için partiyle seçime girdik. Herkes ‘risk aldınız’ dedideler iyi ki bu riski aldık . Gelinen durum da gösteriyor ki bütün çevrelerin, bütün inanç gruplarının farkların bu konuda bir alternatif aradığını gördük. İnsanlarımız neden mevcut partilere oy veriyor bu partiler halkın iradesini yansıtmadığı halde alternatif olmadığı için veriyordu” dedi.

Mansur YALVAÇ