Keleş, 12 yıl önce yaşadığı şampiyonluğu hala unutamadığını söyledi. Anılarını paylaşırken “Okulda acayip havalıydım, sanki okulda müdürden sonra ben gelirdim” diye espri yapan Keleş, özellikle gol krallığı nedeniyle okulun yanı sıra kentin büyük bölümünde bilinen bir isim haline geldiğini anlattı. Şampiyon oldukları takımda birlikte forma giydiği Cahit Eyüpoğlu’nun Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi’nde öğretmen olduğunu ifade eden Keleş, okuldaki tüm öğrenci ve öğretmenleri kutladı.

KİTAP OKUYUN

Kazanılan kupadan sonra Trabzonspor’un dikkatini çektiğini ve bu takımın formasını giymeye başladığını dile getiren Keleş, “Trabzonspor benim hakikaten çok kıymetli ama orada bazı yaşananlar benim gibi bir çok arkadaşımın spordan uzaklaşmasını sağladı” dedi. Olumsuzlukların başında eğitimsizlik, cahillik ve küfür gibi olumsuzlukların yer aldığına dikkati çeken Keleş, şöyle devam etti: “Trabzon’dan çok sayıda sporcu çıkabilir ama bunun için herşeyden önce oradaki çocukların daha iyi eğitilmesi, mafyacılık oyunları oynatmak yerine kitap okutulmalı. Ben şu anki kadrodan yeni futbolcuların çıkacağını sanmıyorum ama inşallah yanılırım. Çünkü o yollardan geçmiş birisi olarak bunu en çok ben isterim.”

GENÇ ŞAMPİYONLARA TAVSİYELER

Guatemala’dan gelecek gençlerin şehirde kahraman gibi karşılanmasını beklediğini ifade eden Keleş, o çocukların bu keyfin sarhoşluğuna kapılmaması gerektiğini söyledi. Söz konusu öğrencilerin karamsar bir tablo gibi görünse de zorlu günlerin onları beklediğini dile getiren Keleş, genç sporculara şöyle seslendi: “O takımdaki kardeşlerimden en az 3-4 tanesi Trabzonspor’a çağrılacaktır ama bizdeki gibi gençlerin heba olmaması en büyük arzum. Kardeşlerim sakın ola çalışmaktan yılmasın, profesyonel düşünsünler, saha dışı olaylardan etkilenmesinler. En önemlisi de eğitimden, yenilikten ve öğrenmekten vazgeçmesinler. Çünkü bizim oraların en büyük sorunu eğitimsizlik. Kim ki eğitimi, kitap okumayı bırakmazsa, kibiri, olumsuzluklardan kendini soyutlamayı, profesyonel düşünmeyi öğrenecektir ve başarı ipini göğüsleyecektir.” AA