Suriyelilere karşı protestoların yapıldığı ve gerginliklerin yaşandığı Ünaldı, Barış, Yavuzlar, Yavuz Selim ve Saçaklı mahallelerine giden polis ve AFAD ekipleri, metruk binalar ile işyerlerinde kalan Suriyelileri tahliye etti. İstasyon Meydanı'na getirilen 400 aileden evli olanların Şanlıurfa'nın Viranşehir, bekar olanların ise Mardin'in Nusaybin ilçesindeki kampa gönderildi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

İstasyon Meydanı'na getirilen ve nereye gideceklerini bilmeyen Suriyeliler, burada otobüsleri görünce şehir dışına gönderileceklerini anlayınca minibüslerden inmek istedi. Güvenlik güçlerinin denetiminde minibüsten indirilen Suriyelilerin otobüslere bindirmesi sırasında, bazı kadın ve çocuklar gözyaşı dökerek gitmek istemediklerini yetkililere anlatmaya çalıştı. Bu sırada gözyaşı döken küçük çocuklar, polisler tarafından teselli edildi.

2 BİN AİLE GÖNDERİLECEK

Gaziantep Valisi Erdal Ata, ortalama 2 bin ailenin tahliye edilerek kamplara gönderilmesine başlandığını söylerken, Ekim ayında da kentte sağlıklı barınma koşullarına sahip olmayan 25 bin ailenin yapımı tamamlanacak İslahiye'deki kampa yerleştirileceğini ifade etti. Ata, yaşam koşulları kötü olan Suriyelileri tahliye ettiklerini belirterek, "Metruk binalar veya işyerlerinde kalan, yaşam koşulları kötü olan 400 aile tespit ettik.

İSLAHİYE'DEKİ KAMP EKİM'DE

Vali Ata, İslahiye ilçesinde yapımı süren 25 bin kişilik kampın da Ekim ayının ortalarında biteceğini belirterek, "Bu kamp tamamlandığında da barınma ve ekonomik sıkıntı yaşayan, yaşam koşulları sağlıklı olmayan Suriyelileri İslahiye'ye transfer edeceğiz" diye konuştu. DHA