Gaziantep Tabip Odası Başkanı Dr Hamza Ağca, okul döneminde seçilmesi gereken kırtasiye malzeleriyle ilgili bilgi verdi. Ağca, "Mataralar, şişeler ve beslenme çantalarının plastik olmamasına dikkat edilmeli, kokulu ve boyalı ürünlerden kaçınılmalıdır" dedi.

Öğrencilerin sıklıkla kullandıkları kırtasiye malzemelerinin içerdikleri ürünler bakımından çocukların sağlığını tehdit eden ürünler içerdiğini belirten Ağca, " Okulların açıldığı dönemlerde çocukları sağlık açısından pek çok tehlike bekliyor olabilir: Kullanılan kırtasiye ve okul araç gereçlerindeki zararlı maddeler, taşınma sırasında servislerde olabilecek kazalar, çocuğa şiddet başta olmak üzere çocuk ruh sağlığını olumsuz etkileyecek uygulamalar" die konuştu.

TSE VE CE İŞARETLERİNE DİKKAT

Ağca devamla şunları söyledi: "Kırtasiye malzemesi ve gereçleri satın alırken, ürünün üzerinde mutlaka TSE ve CE İşaretlerinden en az birinin olmasına dikkat edilmesi gerekir. Mataralar, şişeler ve beslenme çantalarının plastik olmamasına dikkat edilmeli, kokulu ve boyalı ürünlerden kaçınılmalıdır. Solvent bazlı kalemler kesinlikle satın alınmamalı, satın almada su bazlı, alkol bazlı kalemler tercih edilmelidir. Yapıştırıcı alımında da içerinde uçucu madde olan yapıştırıcılar kesinlikle satın alınmamalıdır. Çocukların sırt çantalarına çok fazla araç gereç doldurulmamalıdır. Çocukların kas iskelet sistemi de sırt çantası, uzun süreli ve yanlış kalem tutma vs gibi basıya bağlı risk oluşumuna yol açmakta" HABER MERKEZİ