Gaziantep'te Kırkayak Parkı'na yapılan tartışmalı kreşe mahkemeden iptal kararı çıkması doğa dostlarını sevindirirken, gözler şimdi bu kararın uygulanıp uygulanmayacağına takıldı. GASKİ eski Müdürü Şahin Ateşoğlu'nun büyük uğraşılarla imza toplayarak peşine düşüp yargı yoluna taşıdığı, CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan'ın ise dava açtığı Kırkayak'taki Kreş inşaatındaki gelişme heyecan yarattı.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, "Bu karar Gaziantep için bir dönüm noktasıdır" derken, CHP İl Başkanı Hayri Sucu, yeşil alanların betonlaşmasına razı olmadıklarını dile getirdi. , GASKİ eski Müdürü Şahin Ateşoğlu ise, "Bu karar Gaziantep için bir dönüm noktasıdır" dedi. , Türkiye Emeklileri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kadir Sümer, yeşili korumanın Valiliğinde, belediyenin de, vatandaşında görevi olduğunu söyledi. DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü ise, "Zaten az olan yeşil alanlarımızın betonlaşmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

EKİCİ:KIRKAYAK PARKI ŞEHRİN SEMBOLÜDÜR

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, yapılan işlemin yanlış olduğunu, parkların katledilmemesi gerektiğini belirterek, "Bir sürü arazi varken, parkın içine kreş yapılması doğru değildi. Başından beri parklara kafelerin yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Doğanın bozulmaması gerekiyor. Bu konuda belediye ısrarcı olmazmalı. Bu karar inşallah emsal olur, bundan sonra bu tür parkları inşallah katletmezler. Kırkayak Parkı birde şehrin sembolüdür, buranın park olarak kalmasını istiyoruz. Şehrin sembolü olan bu tür yerlere dokunulmaması gerekiyor, bunlardan biri de Kırkayak parkıdır. Meclis üyemiz Uğur Kalkan ile birlikte bu konunun takipçisiyim" diye konuştu.

ATEŞOĞLU:MAHKEME BİZİ HAKLI BULDU

GASKİ eski Müdürü ve eski Zabıta Müdürü Şahin Ateşoğlu, kreşin yapılmaması, meclis kararının iptali için 2300 imza toplayıp, belediyeye verdiklerini hatırlatarak, "Sonuçta mahkemede bizi haklı buldu. Tabu karar karşısında direnecekler ancak bizde direneceğiz" dedi. Ateşoğlu, mahkeme kararının çok anlamlı ve çok yerinde bir karar olduğunu belirterek, "Gaziantep tarihi için bir dönüm noktası. Böyle bir kararı bekliyorduk. Büyükşehir ve ilçe belediyemizin bundan sonra bu tür yeşil alanlar konusunda daha dikkatli ve duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi. Ateşoğlu, Üniversitedeki fıstık ağaçlarının kesilmememesi içinde direnişlerine devam edeceklerini belirtti.

SUCU:MAHKEMENİN KARARINA SAYGI GÖSTERİLMELİ

CHP İl Başkanı Hayri Sucu, yeşil alanları betonlaştırmanın doğru olmadığını,her zaman bunun karşısında olacaklarını söyledi. Sucu, "Yeşil alanların ortasına bir şey yapılmasına hiç bir zaman razı değiliz. Yeşil alanların yeşil alan olarak kalması gerekir. Belediye demekki yanlış yapmış, mahkeme böyle karar vermiş. Mahkemenin kararına herkesin saygı göstermesi gerekir. Kırkayak parkı şehrimizin en kalabalık parklarından biridir. Bu memlekete kreşte yapılmadır. Ancak bunun yeri iyi seçilmelidir" dedi.

GÜDÜCÜ:ZATEN YEŞİLİMİZ AZ

DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Kırkayak Parkı'nın kentin nefes aldığı, insanların yoğun olarak kullandığı parklardan biri olduğunu, bu tür yerlerin betonlaşmasının doğru olmadığını söyledi. Sucu, "Yeşil alanların korunması gerekiyor. Kreşte önemli bir hizmet ama bunu yapabilecek bir çok alan var, bir sürü müsait yer var. Biz ağaçların katletmesine, parkları betonlaştırmaya karşılız. Zaten az olan, nüfusumuzun yoğunluğunu kaldırmayan bir yeşil alanımız var, hazır bu yeşil alanlarımızın betonlaşmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

SÜMER:VALİLİKTE, BELEDİYEDE SAHİP ÇIKMALI

Türkiye Emeklileri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kadir Sümer, Gaziantep'te yeşil alanın çok az olduğunu, sahip olduğumuz yeşil alanı korumanın da herkesin görevi olduğunu belirtti. Sümer, "Yeşil alanlar bizim akciğerimiz sayılır. Kreşte lazım, yapılabilir ama bu başka yere de yapılabilir. Yeşili korumak bu memlekette, bu ülkede Valiliğinde, belediyenin de, vatandaşında görevidir. Dinimizde yeşili korumayı emrediyor. Lütfen herkesi ağacıda, yeşili de korumaya davet ediyorum. Buna geleceğimizin ihtiyacı var" dedi.

KALKAN DAVA AÇMIŞTI

CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan'ın, Kırkayak Parkı'ndaki kreşle ilgili, yeşil alan ve parkların yok edilmeye çalışıldığı, üst ölçekli planda değişiklik yapılmadan alt ölçekli planda değişiklik yapılamayacağı, nazım imar planında parsel düzeyinde değişiklik yapılamayacağıyla ilgili açtığı davaya Gaziantep 1. İdare Mahkemesi planın iptali yönünde karar vermişti. Meral KINACILAR