GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı başkanlığındaki bir grup akademisyen, Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te düzenlenen II. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi Küresel Gelişmeler Işığında Yüksek Öğretimin Durumu ve Geleceği konulu toplantıya katıldı.

Toplantının açılış konuşmasına yapan Prof. Dr. Bağcı, Gaziantep Üniversitesi’nin kaliteli, büyük bir dünya üniversitesi olduğu vurgusunu yaparak, “Parlayan Yıldız GAÜN, dünyanın önemli birçok üniversitesi ile eğitim işbirliğini sürdürmektedir. Ancak, biz üniversite olarak Türk üniversiteleriyle olan ilişkilerimize ayrı bir önem veriyoruz. Türk, dünyası dünyanın en önemli aktörleri arasında olmak için eğitimdeki kalitesini artırmalı, bu yönde çalışmalar yapmalıdır” dedi.

STAJ İMKANI

Bu doğrultuda Türkiye –Kırgızistan Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı ve İ. Arabeyev Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Talantbek Abdyrahmanov ile ile Mevlana Değişim Projesi anlaşması yapıldığını belirten Prof. Dr. Cahit Bağcı, GAÜN ile bu üniversiteler arasında karşılıklı bilimsel projelerin hayata geçirilmesi, öğretim üyesi değişikliği, öğrencilere staj imkânı gibi konularda işbirliği görüşmeler yapıldığını vurguladı.BÜLTEN