Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, 2013 ve 2014'e göre değerlendirme yapıldığında şu anda konut fiyatlarının düşük vaziyette olduğunun görüldüğünü belirterek, en az yüzde 20 civarında geriye çekildiğini kaydetti. Aytaç, "Geçen sene 220 bin liraya aldığımız 3+1 daire şu anda 190 bin liraya alınabiliyor. Kiralarda da öyle, geçen yılla bu yıl aynı ve bir zam yapılmadı, belli bir seviyede ilerliyor" diye konuştu.

Aytaç, kentte son 2 yılda hızla yükselen kira ve konut fiyatlarının belli bir seviyede seyretmeye başladığını ve ciddi bir yükselişin öngörülmediğini söyledi. Gaziantep'te konut üretiminin de arttığına dikkati çeken Aytaç, yıllık 20 ile 30 bin arasında konut üretiminin yapıldığını, bunun da ihtiyaca kısmen yanıt verdiğini kaydetti.

YÜKSELİŞ VARDI

Aytaç, şöyle konuştu: "Kentte son üç yıldan beri hakikaten kiralarda bir yükseliş var. Bu da konuttaki sıkıntılardan da kaynaklanıyordu. 2015 yılı itibariyle konutta ciddi bir sıkıntı yok. Yılda 20 ile 30 bin arasında konut üretiliyor. Kiralarda biraz sıkıntı var. Üç yıldan beri 4 üniversitenin kurulması, Suriyelilerin gelmesi, memur tayinlerinin çok olması her şehirde olduğu gibi Gaziantep'te de kiraların ve konut fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu nedenle fiyatlar biraz yükseldi. Üç yıl önce 500 civarında olan fiyatlar şimdi 800 ile bin lira arasında değişiyor."

FIRSATA ÇEVİRMEK İSTEYENLER OLDU

Suriyelilere daha uygun kiralarda konut sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Aytaç, şöyle devam etti: "Sonuçta bu insanlar savaştan kaçtılar. Gerçekten zor bir durum. Bizler de elimizden geldiği kadar Suriyeli vatandaşlara daha ucuz bir şekilde kiralık daire vermeye çalışıyoruz. Tabi bunu fırsata çevirmek isteyenler var. Biz onlara meyil vermiyoruz." 2013 ve 2014'e göre değerlendirme yapıldığında şu anda konut fiyatlarının düşük vaziyette olduğunun görüldüğünü belirten Aytaç, en az yüzde 20 civarında geriye çekildiğini kaydetti. Aytaç, "Geçen sene 220 bin liraya aldığımız 3+1 daire şu anda 190 bin liraya alınabiliyor. Kiralarda da öyle, geçen yılla bu yıl aynı ve bir zam yapılmadı, belli bir seviyede ilerliyor" diye konuştu. AA