GTO üyelerinin faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanan sorunlar ile sektörel gelişmelerin konuşulduğu “Sektörel istişare toplantıları” kapsamında 24 No.lu Kimyevi Maddeler-Boya-Temizlik Ürünleri Komitesinin organizasyonu ile gerçekleştirilen toplantıda bilgilendirme yapıldı.

Meclis Üyesi Cengiz Uygun’un başkanlık ettiği toplantıda, Kimya sektöründeki firmaların en büyük sıkıntısının İstanbul Tuzla’daki gibi özel bir alanda faaliyet gösterememesi olduğu, sektöre bir an önce özel bir faaliyet alanı oluşturulmasının elzem hale geldiği dile getirildi. Sektörle ilgili çeşitli konuların ele alındığı Toplantıda ayrıca, Gaziantep’te gerçekleştirilen kamu ihalelerinde TSE belgesi olan ve teknik özellikleri taşıyan yerli ürün tercih edilmesi konusunda destek talebinde bulunulurken, pazarlama ve tahsilat, markalaşma konularında görüş alış verişinde bulunuldu.

GELİŞME POTANSİYELİ VAR

24 No.lu Kimyevi Maddeler-Boya-Temizlik Ürünleri Komitesinin organizasyonu ile gerçekleştirilen kimya sektörü istişare toplantısında değerlendirme yapan Başkan Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep ekonomisinin geleceğinin kimya sektörünün çok önemli bir rol oynayacağını ve Toplantıda gündeme getirilen sektöre özel bir faaliyet alanı oluşturulması talebini her platformda gündeme getirerek çözüm bulmaya çalışacaklarını vurguladı. BÜLTEN