Şahinbey Belediyesi’nin dar gelirli aileler için yaptırdığı Mavi Kent 4. Etap konutlarında kura ile seçilen fakat şartlara uymayan kişilerin yerine yedek olarak belirlenen 350 aileye mutlu haber yapılan bilgilendirme toplantısıyla verildi. Başkan Tahmazoğlu, "Ev konusunda bizim çok büyük bir hassasiyetimiz var ve kimseye torpilimiz yok. Eğer bir kişiye torpil geçsek Allah bunun hesabını hepimizden sorar" dedi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Şahinbey Belediye Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Şahinbey Belediye Başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

KİMSEYE TORPİLİMİZ YOK

Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesi ev sahibi yapa bilmek için çalıştıklarını belirterek, “Biz talepleri alırken, herkesin kendi beyanına göre talep aldık. Ancak bizim belirli şartlarımız vardı. Bunlar aylık gelir 2 bin lirayı geçmeyecek, aile fertlerinin üzerinde ev, iş yeri araba olmayacak ve en az 1 yıl Şahinbey ilçemizde oturuyor olma şartımız vardı. Fakat çekilen 1000 asil üyemizden bu şartları taşımayan kişiler olduğunu gördük ve hak sahipliklerini iptal ettik. Biz bu konuda çok titiz bir çalışma yaptık. Nüfus Müdürlüğü’nden, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan, Şahinbey Kaymakamı’ndan, Trafik Şube Müdürlüğü’nden ve Tapu Müdürlüğü’nden kurada adı çıkanların kayıtlarını tek tek inceledik. Bu konuda bizim çok büyük bir hassasiyetimiz var ve kimseye torpilimiz yok. Eğer bir kişiye torpil geçsek Allah bunun hesabını hepimizden sorar. Yapılan incelemeler sonrasında bu şartlara uymayan 350 kişin hak sahipliklerini iptal ettik. Daha sonra 1000 kişilik yedekleri de inceledik ve içlerinden şartlarımıza uygun olmayanları eledik ve daha sonra 350 kişiyi asil üye olarak listeye aldık. Ve yedek listesindeki 350 kişi konut sahibi olmaya hak kazandı” dedi.

GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Mavikent 4. Etap Konut kuralarında yedek olan bir çok vatandaş sıkı bir incelemedin ardından elenen 1000 kişi asil ve 1000 yedek üyenin sıkı bir şekilde incelenip elenmesinin ardından yeniden hak sahibi olan 350 kişi ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadılar. HABER MERKEZİ