Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Osman Toprak, ilçeye iş konusunda başvuruların olduğunu, fabrikalarında işçi istediğini söyledi. Toprak, “Ancak kimseye iş beğendiremiyoruz. İnsanlar masa başı iş istiyor” dedi. seçim çalışmalarına da başladıklarını belirten Toprak, "Mahalle temsilcilerimizle, muhtarlarla rutin toplantılar yapıyoruz. Bunun dışında, Gaziantep’teki hiçbir teşkilatta olmayıpta, bizim yapmış olduğumuz çalışmalar var. Biz Şahinbey’i 14 bölgeye böldük" dedi.

İşin dışında, vatandaşların bir kamu kurumuna giderken, kendilerinden referans olmalarını istediğini belirten Toprak, “Vatandaş kamu kurumuna giderken birinin kendine referans olmasını istiyor. Bunun da nedeni, bizim iktidarımızdan önce kamu kurumlarında çalışanlar insanlara tepeden bakmışlar. Orada bulunma nedenlerinin, vatandaşa hizmet etme olduğu bilincine varmamışlar. Vatandaşı aşağılamışlar, işlerini yapmamışlar, 3-5 gün sallamışlar. Bundan kaynaklı olarak insanlar kamu kurumlarına gitmeden önce, birilerinin aramasını, kendilerine referans olmasını istiyor. Ak Parti iktidarı ile bu talepler gün geçtikçe azalıyor. Çünkü, tepeden bakma olayı azaldı" diye konuştu.

EĞİTİMİN ETKİSİ VAR

Toprak, "Yeni gelen memurlarda daha mütevazi, bunda eğitimin de etkisi var. Eskiden ilkokul mezunu icra müdürleri vardı, şimdi hukuk fakültesi mezunu icra müdürleri var. Zihniyet değişiyor, memurlar da artık daha bilinçli” şeklinde konuştu. Şahinbey’in en büyük sorununun çarpık yapılaşma olduğunu dile getiren Osman Toprak, bu konuda Şahinbey Belediyesi’nin büyük mücadele verdiğini söyledi. Toprak, “Geçmiş dönemlerde gecekondulaşmanın önü açılmış, sosyal donatı alanları yapılmamış. En fazla eğitim probleminin olduğu, derslik başına düşen öğrenci sayısının en fazla olduğu bölge Şahinbey. Sınıf mevcutlarının ortalaması şu anda 56’larda. Kamulaştırma ciddi maliyet” dedi.

SEÇİM STARTI VERİLDİ

Seçim startı verilmeden öncede zaten seçim çalışmalarını aratmayacak yoğunlukta çalıştıklarını söyleyen Av. Osman Toprak, “Bizim rutin çalışmalarımız var. Mahalle temsilcilerimizle, muhtarlarla rutin toplantılar yapıyoruz. Bunun dışında, Gaziantep’teki hiçbir teşkilatta olmayıpta, bizim yapmış olduğumuz çalışmalar var. Biz Şahinbey’i 14 bölgeye böldük. 1 Yıldır bu 14 bölgede bu çalışmayı yapıyoruz. Mahallelerde yönetimlerimiz var, ilçe yönetimleri gibi. Oraya mahalle yönetim kurulu üyeleri katılıyor. Muhtar eğer Ak partili muhtar ise katılıyor. Onun ötesinde mahallenin kanaat önderleri, toplumun nabzını tutabilen sözü geçen insanlar, siyaseti takip eden kişileri de toplantıya davet ediyoruz” diye konuştu.

RAPOR HAZIRLANIYOR

‘Mahallelerdeki toplantılar sonucu oradaki görevli arkadaşlarımız bunu rapor haline getiriyor’ diyen Osman Toprak, “Tüm mahallelerde bu çalışmalar yapılıyor ve böylelikle iki ayda bir Şahinbey’in tamamını elden geçirmiş oluyoruz. Hangi mahallede ne problem var, bunları ilgili kurumlara tavsiye niteliğinde sunuyoruz. A mahalesinde şu problem var, hangi kurum ile ilgiliyse, onu o kuruma gönderiyoruz. Hem onun elini rahatlatıyoruz, vatandaştan şikayet gitmeden biz o eksiklikleri gideriyoruz ve o çalışmaların yapılmasını sağlıyoruz. O manada bir çalışmamız var”dedi.

GENEL MERKEZİN İSTEDİĞİNİN TA KENDİSİ

Son dönemde genel merkezin yeni bir uygulaması olduğunu, Genel merkezin mahallelerde de danışma meclisi yapılmasını istediğini belirten Toprak, “Bizim bu 1 yıldır yapmış olduğumuz çalışma genel merkezin istediğinin ta kendisi. Yani genel merkez bunu bizden 15-20 gün önce istediğini bildirdi. Danışma meclisine katılması gereken kişiler tam bizim çağırdığımız kişiler. Bu zaten bizim her zaman yapmış olduğumuz bir çalışma olduğu için bundan sonra da genel merkezin talimatı gibi devam ettireceğiz” dedi.

HEDEF YÜZDE 65

Şahinbey’de toplamda 2011 seçimlerine göre 438 bin seçmen olduğunu, yeni seçmen listesinin henüz yayınlanmadığını belirten Osman Toprak, “Bu 438 bin seçmenin yüzde 16’sı Ak Parti Şahinbey’e üye. Amaç üye sayısını daha da yukarı taşımak. Yüzde 61.5 olan oyumuzu önümüzdeki seçimlerde yüzde 65’e çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.