Masal Parkı karşısında 5 yıldır inşaat halinde duran ve hiç bir adım atılmayan otel inşaatı çevre sakinlerini rahatsız ediyor. Yıllar önce inşatına başlanan otel inşaatının bir türlü tamamlanamaması çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor. Çevre esnafı, "Buradaki yapı ucube gibi. Senelerdir bu inşaat burada duruyor. Binanın bulunduğu alan yeşil alan olarak gösterilen bir yer. Zaten memleketimizde yeşil alan sahası dar, yeşil alan olarak sadece 100. Yıl Parkı var. Bu parkı da böyle yediler" dedi.

KİMSE SES ÇIKARMIYOR

“Biz karşımızda böyle bir binanın olmasını istemiyoruz’” diyen çevre esnafı, "Burası zaten park alanı, bizi dinlerlerse bu alanı yıksınlar. Belediye zamanında dükkanımızın önünde bulunan iki buzdolabımızı yerinden kaldırdı şu görünen metruk bina yıllardır orada duruyor kimse ses çıkarmıyor. Bulunduğumuz alan şehir merkezi zaten burada ne otele ihtiyaç var ne de alışveriş merkezine" diye konuştu.

İŞTE ESNAFIN GÖRÜŞLERİ

AZİZ DENGİZ (EMLAKÇI)

"BURADAKİ YAPI UCUBE GİBİ"

"Dört sendir burada işyerim var, karşıda görünen yapı yüzünden baya dertliyim. Buradaki yapı ucube gibi senelerden beri o inşaat orda duruyor. İnsanlar oranın önünden geçerken bile korkuyorlar. Bu bina biran önce ya yapılsın yada yıkılsın. İlk yapılırken buranın alışveriş merkezi ve otel olacağı söylenmiş ancak bunların hiçbiri yapılmadı. Bu binanın bulunduğu alan yeşil alan olarak gösterilen bir yer zaten memleketimizde yeşil alan sahası dar, yeşil alan olarak sadece 100. Yıl Parkı var bu parkıda böyle böle böle yediler. Bu binanın buraya yapılması çok yanlış."

MUSTAFA SERKAN BODUR (BÜFECİ)

"GÖZ ZEVKİMİZİ BOZUYOR"

"Yıllardır tamamlanmayan bu inşaat yüzünden tepkiliyiz. Tepkimizin bir nedeni bina zaten az olan yeşil alanımıza yapıldı bir nedenide bina kaç senedir burada göz zevkimizi bozuyor, vatandaş önünden geçerken bile korkuyor. Biz esnaf olarak karşımızda böyle bir binanın olmasını istemiyoruz burası zaten park alanı bizi dinlerlerse bu alanı yıksınlar."

MEHMET DEDE (BÜFECİ)

"DOLAP GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ DE BU BİNA DEĞİL Mİ ?

" Bu tamamlanmayan binanın çevreye zararı var. Müşterilerimiz binanın çevresinden geçerken bile korkuyorlar bina çünkü beş seneden beri kaderine terkedilmiş durumda. İnsanın görsel zevkini bozar bu yapı iş yerim burada olduğu için sürekli orayı görmek beni rahatsız ediyor. Bu binanın yapıldığı alan yeşil alandı bina buraya yeşil alandan alınarak yapıldı. Şehrimizde zaten yeşil alan dar olan yeşil alanımızında bu tür yapılarla bozulmasını doğru bulmuyorum. Burayı başta yaparken otel olacak dediler fakat bulunduğumuz alan şehirmerkezine çok yakın şehirmerkezinde bir sürü otel var bu binanın burada işi yok ya otel yapılsın ya yıkılsın ama bu metruk binayı artık görmeyelim. Belediye zamanında dükkanımızın önünde bulunan iki buzdolabımızı yerinden kaldırdı şu görünen metruk bina yıllardır orda duruyor kimse ses çıkarmıyor. Dolap görüntü kirliliğide bina görüntü kirliliği değil mi? "

HASAN ASLAN (EMLAKÇI)

"BİNA METRUK HALDE KADERİNE TERKEDİLMİŞ GİBİ"

"Metruk bina yüzünden burada huzursuzuz bizle birlikte tüm esnaflar ve vatandaşlar burada huzursuz. Bu bina başta yapılırken bize otel ve alışveriş merkezi olacak dendi fakat beş seneden beri binanın inşaatı tamamlanmadı. Bina metruk halde kaderine terkedilmiş gibi. İnsanlar önünden geçerken bile korkuyorlar bina yüzünden akşamları vatandaş buradan geçmeyede korkuyor. Binanın korkutuculuğu bir yana göz zevkimizide bozuyor. Bu bina artık ne olacaksa olsun otel mi olacak alışveriş merkezimi yapılacak artık biran önce bitsin."

MUHAMMET SEYFİ (HALICI)

"BU BİNA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE YOL AÇIYOR BURADA"

"Bu bina görüntü kirliliğine yol açıyor burda. Bulunduğumuz alan şehirmerkezi zaten burada ne otele ihtiyaç var nede alışveriş merkezine. Metruk bina burada kaç seneden beri inşaat halinde hayalet bina gibi duruyor bu yapı bizim memleketimizin görsel görünümünü bozuyor. Bu bina tamamlanacaksa ya hemen tamamlanmalı yada tamamen yıkılmalı. "

RUHSAT SÜRESİ DOLDU

Altınbaş Holding tarafından 100. Yıl Parkı’nın devamında yer alan 16 dönümlük alana yapılan otel inşaatının 5 yıllık ruhsat süresinin dolduğu, holdingin atıl durumda olan, otel inşaatına devam etmesi için ruhsatı yenilemesi gerektiği öğrenildi. Öte yandan belediyeleri o otelin oraya yapılmasını istemediği için ruhsat vermek istemediği, orayı takas edip mal sahibiyle anlaşma yoluna gitmek istedikleri biliniyor.

Altınbaş Holding tarafından yapılan otel, 330 odası, 8 konferans salonu, 4 restoranı, 2 bin 520 metre kare lobisi, ayrıca 2 bin 360 metre kare konferans salonu, Osmanlı Türk hamamı, saunası, modern spa merkezi ve yarı olimpik kapalı ve açık yüzme havuzuyla Osmanlı mimarisi ile teknolojiyi buluşturacaktı. Haluk ŞAHİN