Kölemen, KYK olarak il merkezinde 6, Nizip, İslahiye ve Oğuzeli ilçelerindeyse 9 yurtla hizmet verdiklerini belirtti.İl merkezinde bulunan 6 yurdun 5 bin 961'i kız ve 3 bin 888'ü de erkek olmak üzere 9 bin 849 öğrenci kapasiteli olduğunu dile getiren Kölemen, ilçelerle birlikte Gaziantep il genelindeki KYK yurtlarının kapasitesinin 11 bin 465 olduğunu vurguladı.

6 BİN BAŞVURU

Kölemen, 2017-2018 akademik yılı için Gaziantep il genelinde KYK yurtlarına başvuru sayısının 6 bin 844 olduğunu ve bunlardan şartları uyan 6 bin 749'unun yurtlara yerleştirildiğini anlattı. Ahmet Kölemen, tamamı ilçe yurtlarında olmak üzere 227 yedek bekleyen öğrenci bulunduğunu belirtti.

9 BİN 500 ÖĞRENCİ VAR

Şu anda il genelindeki yurtlarda yaklaşık 9 bin 500 öğrencinin barındığına işaret eden Kölemen, "Geçen sene de yurtlarda açığımız vardı, bu sene de var. Geçen sene 3 bin civarında açık vardı, bu yıl 2 bin civarında. Kent merkezindeki yurtlarımıza başvurmak isteyen öğrenciler için yerimiz var. Müracaat eden, edecek olan öğrencilerimizin tamamını alıyoruz, kimseyi mağdur etmiyoruz." diye konuştu.

GÜVENLİ ŞEHİR

Kölemen, bu yıl öğrenci sayısının geçen yıla göre artmasını, KYK yurtlarının güzelleşmiş ve güvenilirlik açısından tercih edilir olmasına bağlayarak, "Gaziantep'te yurtlardaki açığı rezidansların tercih edilir olmasına bağlayanlar var. Bunda doğruluk payı var. Rezidansların üniversitenin karşısında bol miktarda bulunması, biraz rahatlık, özgürlük, serbest zaman, istediğin zaman girip çıkabilme gibi nedenlerle buralar tercih ediliyor." dedi. AA