Gaziantepspor Başkanı Huzeyfe Durmaz, şeffafı olduklarını, Vali Ali Yerlikaya'ya istemesi halinde aylık olarak hesap cetvelini sunabileceklerini belirterek, "Her türlü denetlenmeye açığız. Vergi dairesi başkanlığına dilekçe ile başvurduk bizi inceleyin eddik. Dernekler masasına da gideceğiz bizi inceleyin diyeceğiz" dedi. Durmaz, 6.5 Trilyon para geldiği iddialarıyla ilgili de, "6.5 milyon para gelse biz burayı uçururuz. Kimse Gaziantepspor üzerinden reklam yapmasın" dedi.

Gaziantepspor Başkanı Huzeyfe Durmaz ve yönetim kurulu üyeleri Gaziantep Basın Cemiyeti'ni ziyaret eti. Burada basının sorularını yanıtlayan Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, ellerini değil gövdelerini taşın altına koyduklarını söyledi.200 BİN TL GELDİFederasyondan 6.5 Trilyon para geldiği iddialarının doğru olmadığını dile getiren Durmaz, "Bu paranın 3.5 trilyonunun Kızılların cebine gittiği söyleniyor. 3.5 triyon nerede diye bana sosyal medyadan hesap soruluyor. Bunu ıspatlasınlar. Bize 200 Bin TL geldi. Adam açıklamayın, ben size bunu öyle vereyim dedi. Hesaplarımızda açık. 6.5 Milyon para gelse biz burayı uçururuz. Kızılların cebine gittiğine gelince benim cenazem oldu, başsağlığı için telefon geldi, izletin, cep kayıtlarına bakın. Yanlış ithamlar herkesi yıpratıyor. Halkımızda buna inanıyor. Kimse Gaziantepspor üzerinden reklam yapmasın" diye konuştu.

FİFA DOSYALARINI MASAYA YATIRACAĞIZ
Şeffaf bir yönetim olduklarını anlatan Durmaz, Vergi dairesi başkanlığına dilekçeyle başvurarak 'bizi denetleyin' dediklerini söyledi. Durmaz, "Dernekler masasınada gideceğiz bizi inceleyin diyeceğiz. Biz buradayız şeffafız. İsterse Gaziantep'in mülki amirine aylık olarak hesap cetvelimizi herşeyimizi sunabiliriz. Her türlü denetlenmeye açığız. Önümüzde FİFA dosyaları var. Hangi dosya nerede, ne aşamada, ne yapılabilir yönetim kuruluna görev vereceğim, herkes bir kişinin peşinden gidecek. Ödenmesi gerekeni ödeyeceğiz ertelenmesi gerekeni erteleyeceğiz bir şekilde çözeceğiz" dedi.

SIKINTILARI 1 AYDA ÇÖZEMEYİZ
Önlerinde bazı sıkıntılar olduğunu, bunları çözdükten sonra üyelik işlemlerine başlayacaklarını dile getiren Durmaz,"
Mesela transfer engeli var. Bazı sıkıntılar bitmeden üyeliğe döndüğümüz zaman yapmamız gereken işler aksar. Proje bazında kısım kısım gidiyoruz. Bizim yaptıklarımızın görülmesi lazım. Kendi içimizde çalıştık. Yeni yeni kendimize geliyoruz. Bu kolay bir süreç değil. 12 yıldaki sorunları 1 ayda çözmemiz mümkün değil. İmkanları dahilinde çok şeyler yaptığımız inancındayız" dedi.

İSTEDİĞİM KİŞİYLE GÖRÜŞEBİLİYORUM
Vali Ali Yerlikaya ile görüştüğünü, odalardan randevu istediklerini ve dönüşlerini beklediklerini söyleyen Durmaz, "Tek başına yapamayız. Gaziantep halkı da bizimle tek yürek, tek bilek olmak zorunda yoksa bunu kimse yapamaz. Bizi şehirle kaynaştırmak açısından medyaya ra çok iş düşüyor. Biz elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Çok özverili çalışıyoruz. Adil beyle görüşmem oldu. İstediğim kişiyle randevu alıp görüşebiliyorum" dedi.

80 KİŞİDEN 35'İ ÇALIŞIYOR
Ziyaret sırasında işçi çıkarımı, Balıkesir deplasmanı, üye silinmesi konuları da konuşuldu.Yöneticiler, "Geldiğimizden beri içimizle uğraşmaktan dışarıya çıkamadık. Biz hocayı getiriyoruz, izliyoruz hoca buradan gittiği zaman 50-100 kişi arayıp bu takıma gelme, bu takım dolandırıcı diyor, çamur at izi kalsın, neyi dolandıracağız? İbrahim Toraman'ı 15 kişi arıyor aman sakın ha gelme bu takıma diyorlar. Böyle bir zihniyet var. Olmayan şeyin neyini dolandırcaksın? İşçi çıkarma olaylarına bakalım. 80 personel var. 35 tane çalışan var. 10 yıllık çalışan bu adamları hiç görmedik diyorlar. Ortalıkta görünmeyen, birilerinin akrabaları bunlar. Biz bu adamları çıkarmışız. Bunların paraları ödenmiş. 34 kişi çıktı. Yerine 4 kişi alacağız. Yeni adamda almıyoruz. Bu takımın elektrikleri kesildi, Balıkesir deplasmanı karşıladı diye haberler çıkıyor. Balıkesir'de adamların çayını bile içmedik. Art niyetli insanlar tarafından kulübü yönetimi yıpratmak için bunlar yapılıyor. Bu bilinçli yapılıyor. Kulubün borcu çok ama sürece dayanmış, şu anda kapımıza dayanmış bizi sıkıştıranlar yok." şeklinde konuştular.

KURT:ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

Arif Kurt da, "Allah yardımcınız olsun. Medya olarak Gaziantepspor'un düştügü durumdan çok muzdaribiz. Bu sizin suçunuz değil. Geçmişte yapılan bir takım hatalardan kaynaklanıyor. İnşallah zor zamanlarda almış olduğunuz bu görevi layıkıyla tekrar başarılı bir şekilde yerine getirir, yönetiminizle birlikte süper lige çıkartırsınız. İnşallah iyi şeyler yaparsınız ama işiniz zor. Allah yardımcınız olsun. Biz medya olarak her zaman olduğu gibi görevimizi yapacak iyi olana iyi, yanlış olana yanlış demeye devam edeceğiz" dedi.

Durmaz, teknik direktör arayışlarının sürdüğünü belirterek, İbrahim Toraman ile görüşmelere devam ettiklerini belirtti. Durmaz, "Hoca arayışlarımız sürüyor. Bu kapsamda İbrahim Toraman ile görüştük. Görüşmelerimiz sürüyor. İbrahim Toraman takımı inceliyor. Detaylarda anlaştığımız zaman takımın başına geçecek" dedi.

Meral KINACILAR