Gaziantep iş dünyası temsilcileri, kentin son dönemde terör olaylarıyla anılmasından rahatsızlık duyuyor. Eyüp Bartık, "Şehrin adının yanlış işlerle algılanması çok yanlış" derken, Ahmet Tiryakioğlu, "Art niyetli çevreler, kentin ismini terör olaylarıyla andırmak için kara propaganda yürütüyor" dedi. İbrahim Yetkinşekerci ise, " Gaziantep'i sanki terör örgütü merkezi gibi göstermeye kimsenin hakkı yok" dedi.

BARTIK:KİMSE GAZİANTEP MARKASINA ZARAR VEREMEYECEK

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, şehrin sanayi, ticaret, kültür ve turizmde öne çıktığını belirterek, bu gerçeğin değiştirilemeyeceğini söyledi. Bu yılın 10 aylık dilimini 5 milyar 181 milyon 244 bin dolarlık ihracatla geçiren Gaziantep'in ekim ayında Türkiye'nin en çok ihracat yapan 5. kenti olduğunu anlatan Bartık, küçük algı operasyonlarıyla kimsenin Gaziantep markasına zarar veremeyeceğini kaydetti.

Turistlerin gönül rahatlığıyla ziyaret ettiği Gaziantep'in dün olduğu gibi bugün de başarılı yolculuğuna devam ettiğini vurgulayan Bartık, "Gaziantep'te hayat dün nasılsa bugün de aynı şekilde devam ediyor. Her alanda marka çıkaran şehrin adının yanlış işlerle algılanması çok yanlış" dedi.

TİRYAKİOĞLU:KARA PROPAGANDA

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da asırlar boyu çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaparak, tarihin her döneminde önemli bir ticaret ve kültür merkezi olan Gaziantep'in var olduğu coğrafyada her zaman huzur, güven ve kardeşliği sembolize ettiğini söyledi. Tiryakioğlu, "Bazı art niyetli çevreler, kentin ismini terör olaylarıyla andırmak için kara propaganda yürütmekteler. Hiçbir haklı gerekçesi ve hukuki temel dayanağı olmadan, çeşitli algı yöntemleriyle kadim şehir Gaziantep'i bir terör şehri gibi yaftalamaya çalışanlar bu hedeflerine tarihin hiç bir döneminde ulaşamadıkları gibi bundan sonra da ulaşamayacaklardır. Gaziantep iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye'ye komşu olmasına rağmen Türkiye'nin en güvenli illerinden biridir."

Tiryakioğlu, Gaziantep'in isminin terörle anılmasını isteyenlerin, kentte şahlanan ekonomiyi sabote etmeyi, yeni yatırımları engellemeyi ve toplumsal barışı bozmayı amaçladığını bildirdi.

Asırlardır barışa ve huzura ev sahipliği yapan Gaziantep'in, bu tarz kirli oyunlara ve algı operasyonlarına karşı birlik ve beraberlik içerisinde en güzel cevabı vereceğini kaydeden Tiryakioğlu, "Gaziantep dün olduğu gibi bugün de toplumsal barışın ve huzurun merkezi olmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

YETKİNŞEKERCİ:KİMSENİN HAKKI YOK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, her zaman başarılarla anılan Gaziantep'i sanki terör örgütü merkezi gibi göstermeye kimsenin hakkının olmadığını söyledi.

"Fransa'da patlama oldu ve yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Paris'i terör şehri gibi gösterebilir miyiz?" diyen Yetkinşekerci, Gaziantep'in ticareti ve sanayisiyle bilinen ender kentlerden biri olduğuna dikkati çekti.

Yetkinşekerci, "İnsanlar Gaziantep'i, ticareti, sanayisi ve girişimciliğiyle tanıyor. Bu güzelliklere leke sürülmesine kimse razı olmaz. Yıllardan beri barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü şehrimiz bundan sonra da aynı yolculuğa devam edecektir" dedi. (AA)