Gaziantep İl Genel Meclisi'nde önceki gün İl Özel İdare genel sekreteri Ömer Özcan’ın, il genel meclisine gelmesi gereken bazı kararları sümen altı ettiği iddialarıyla hareketli saatler yaşanırken, meclis dün de Ömer Özcan'ın encümen ve meclise katılmaması nedeniyle meclis üyelerinin boykotuna sahne oldu. Ömer Özcan gelmediği için 5 Ak Partili meclis üyesi encümen toplantısına katılmadı. Ömer Özcan ise hiçbir evrakı sümen altı etmediğini, masasında dosya olmadığını belirterek, yetki alanı konusunda İl Özel İdare Kanunu'nun açık olduğunu belirtti.

ENCÜMEN ÜYELERİ TOPLANTIYA KATILMADI

Dün il genel meclisinde bir ilk yaşandı. Ak Partili encümen üyeleri Vakkas Çevik, Mehmet Üzüm, İbrahim Çınar, Cuma Fedai ve Ahmet İnal, encümene başkanlık eden Ömer Özcan, encümen toplantısına katılmadığı için kendileri de Ömer Özcan'ı boykot ederek encümen toplantısına katılmadı.

KARADUMAN'DAN İKİNCİ ÇAĞRI

Gaziantep İl Genel Meclisi dün İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman başkanlığında toplandı. İki gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, Karaduman, Ömer Özcan'ın meclise gelerek bilgi vermesi konusunda yine çağrıda bulunarak, "Sayın Özcan istediği zaman gelip bilgi verebilir" dedi.

DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Yalçınkaya yaptığı konuşmadı şunları söyledi:"Sayın Genel Sekreter İl Özel İdare'yi artık rolantiye almış gibi hareket ediyor. Devlette devamlılık esastır. Bu meclisin 30 Mart'a kadar görevi vardır. Mecliste bazı sıkıntılarımız olduğunu, bürokratik işlemlerin askıya alınmasıyla meclis neredeyse çalışamaz hale geldi. Encümen toplantısına genel sekreter gelmiyor. Önüne gelen evraklar olursa bu aşamada buna gerek yok gibi bir yaklaşım içerisinde. Meclis üyeleri de haklı, protesto ediyor."

MECLİSTE ÇARK DURMA NOKTASINA GELDİ

Meclis üyelerinden Mehmet Üzüm, Kudret Evran, Ahmet Sönmez, Arif Tatlı, Ömer Özcan'ın meclise gelip meclis üyelerini bazı konularda bilgilendirmesi gerektiğini belirttiler. Meclis üyeleri, mecliste çarkın durma noktasına geldiğini, bürokratik işlemlerin yavaşlatıldığını öne sürerek şu eleştirilerde bulundular: "Vatandaşların birkaç talebi var, yol, imar, LPG gibi, ancak belediye yapsın diye meclise havale edilemiyor. Vatandaşta niye gündeme almadınız diye bizden hesap soruyor. Daire başkanına soruyoruz, dosyalar genel sekreterde diyor. Genel sekreter bende dosya yok diyor. Biz Sayın Ömer Özcan'a soruyoruz, bu konuların meclise getirilmemesinin gerekçesini çıkıp söylesin. Meclise ve encümene gelmemesi bize hakarettir. Meclise niçin gelmiyor? Meclisi yok sayarsa bizde kendisini boykot ederiz" dediler.

ÖZCAN:BENDE DOSYA YOK

Ömer Özcan ise, kendisinde herhangi bir dosya olmadığını, bu konularda bilgi sahibi olmak isteyenlerin İl Özel İdare Kanunu'nun 13. maddesine bakması gerektiğini belirtti.

İŞTE O MADDE;

Gündem, meclis başkanı tarafından belirlenir ve üyelere en az üç gün önceden bildirilir. Valinin önerdiği hususlar gündeme alınır. Gündem, çeşitli yollarla da halka duyurulur. İl genel meclisi üyeleri de il özel idaresine ait işlerle ilgili konuların gündeme alınmasını önerebilir. Öneri, toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla kabul edildiği takdirde gündeme alınır.

Meral KINACILAR